Gura lumii 21.03.2014

20 martie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

gura lumiiUnele variante moderne ale practicilor comerciale din epoca de aur au renăscut în aceste zile într-un hypermarket cu patroni străini situat pe şoseaua de centură a municipiului cu cetate. Astfel, apariţia în ofertă a cartofilor noi a fost tratată de responsabilii respectivei unităţi comerciale printr-o dublă politică specifică vremurilor trecute. Astfel, cartofii noi, doriţi de aproape toţi cumpărătorii, au fost scoşi la vânzare la un preţ extrem de umflat, pentru ca profitul să fie cât mai mare. În plus, pentru ca pierderea cu cartofii vechi să fie redusă la minimum, s-a luat decizia eliminării acestora de la vânzare în „sistemul liber” şi ambalarea lor în plase de minimum două kilograme, la un preţ relativ atrăgător. Manevrele i-au nemulţumit pe numeroşi clienţi, iar mulţi s-au decis să îşi procure cartofii de la alte magazine. Unii s-au supărat pentru că s-au simţit obligaţi să cumpere două kilograme de cartofi vechi, deşi nu aveau nevoie de atât de mulţi, în vreme ce alţii s-au simţit jecmăniţi de preţul umflat al cartofilor noi.

Cică un politician cu destul succes din sudul judeţului s-a prins şi el, după lupte seculare, că o echipă sportivă poate fi un excelent instrument pentru atragerea simpatiei publice. Prin urmare, respectivul, care deţine o funcţie importantă în administraţia publică locală, a început să fie prezent pe la meciurile echipei locale şi să pozeze în binefăcător al clubului. Cică personajul nostru ar fi lansat în unele discuţii cu responsabilii echipei şi cu alte persoane influente, zvonul că ar avea un plan pentru a readuce echipa respectivă într-un eşalon mai vizibil şi mai competitiv. Odată cu lansarea acestui zvon, politicianul a transmis subtil şi care ar fi piedicile pentru transpunerea lui în realitate. Evident că, în viziunea politicianului, aceste piedici nu au nici o legătură cu găsirea de finanţare, cu investiţiile în modernizarea bazei sportive, ori cu asigurarea unui buget solid şi sănătos clubului. După părerea sa, „suliţele” din coasta planului său ar fi unii dintre actualii, dar tradiţionalii angajaţi ai echipei. Manevra se pliază astfel perfect pe strategia „dezbină şi condu” şi pare că urmăreşte alungarea vechilor angajaţi şi instaurarea la putere a unora noi, fideli politicianului în cauză.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Doi hoţi, depistaţi de poliţişti

Doi deveni, în vârstă de 44 şi respectiv 22 de ani, au ajuns pe mâna poliţiştilor din cadrul Biroului de...

Şofer neatent, a provocat un carambol

Un şofer în vârstă de 46 de ani, din comuna Mărtineşti, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din...

Sucilă, trimis la probă de voce

Poliţistul din Vulcan judecat într-un dosar de act sexual cu un minor, la Judecătoria Petroşani, va trebui să dea probe...

Închide