Gura lumii

Gura lumii

Împlinirea tuturor dorinţelor, cu orice sacrificii şi salvarea din toate încurcăturile, indiferent de costuri şi urmări, de care beneficiază copiii de bani gata din partea părinţilor prea iubitori şi potenţi financiar se pot întoarce deseori chiar împotriva odraslelor mult iubite. Un caz de acest gen ne-au semnalat cârcotaşii care susţin că fiul unui lider de partid, care a fost nu demult într-un post cheie în conducerea judeţului, era să-şi piardă viaţa într-un accident rutier şi din cauza… îngăduinţei tatălui. În primul rând, tatăl a dat dovadă de lipsă de înţelepciune, deoarece i-a asigurat băiatului bani pentru cumpărarea unei maşini mult prea puternice şi mult prea rapide pentru experienţa de şofer a fiului. De asemenea, mult prea îngăduitor şi arogant, tatăl s-a folosit de funcţia deţinută şi l-a salvat de câteva ori pe băiat din „clenciurile” cu poliţia, care l-a depistat pe copil ba cu viteză prea mare, ba fără centură, ba cu alte încălcări ale legii. Cică ultima tentativă de salvare a permisului fiului din ghearele celor de la rutieră s-ar fi petrecut cu scurt timp înainte ca băiatul să aibă un grav accident în care a fost la un pas de a-şi pierde viaţa. Aşa că poate de acum înainte, omul nostru se va gândi de mai multe ori înainte de a salva permisul fiului de la poliţie, întrucât, se pare că e mai sigur ca băiatul să nu aibă acest act, decât să circule cu maşina.

Apărute ca şi ciupercile după ploaie pe fondul creşterii, în anii trecuţi, a consumului cu bani proveniţi din specula imobiliară sau împrumuturi bancare, hypermarketurile sunt lovite destul de serios de criza financiară. Primul semn de clătinare l-au sesizat cârcotaşii, acum 2-3 luni, la un hypermarket specializat pe produse utile casei sau meşterilor, care a tăiat bonurile de masă ale angajaţilor, fără prea multe explicaţii. Acum, spun gurile rele, cică ar bate vânt de recesiune serioasă la un alt hypermarket din oraşul cu cetate, situat în cel mai oropsit cartier din oraş. Cică, aprovizionarea e din ce în ce mai modestă şi de slabă calitate, iar în ciuda promoţiilor şi a reducerilor foarte mari de preţuri, numărul clienţilor e din ce în ce mai redus. Situaţia îi afectează serios pe patronii de firme care au spaţiu închiriat în respectiva locaţie, care sunt deja foarte îngrijoraţi şi îşi caută cu disperare alte vaduri comerciale, unde să-şi ţină afacerea pe linia de plutire. Iar dacă patronii chiriaşi se pot gândi la o „evadare”, respectivul hypermarket este condamnat fie la dispariţie, fie la găsirea unei idei salvatoare.

One thought on “Gura lumii

  • bun articol macar daca ar baga la cap si tati si fiii de pericolul la care se expun pe ei si pe cei din jur. nu exista zi in care sa nu vedem pe strazile devei motociclisti vitezomani, soferi de o luna care isi arata ”maiestria” in ale condusului s-au volumul la care asculta muzica .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura