Gura lumii, 16.09.2019

15 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Ilegal, imoral şi chiar penal ce se întâmplă în regiunea cu lămpaşe la mai multe unităţi. Nici bine n-a sunat primul clopoţel, că oamenii sunt vămuiţi de nişte directoraşi. Încă de cum şi-au dus odraslele la cursuri, oamenii au fost înştiinţaţi că trebuie să scoată o sumă de bani deloc de neglijat pentru educaţia micuţilor. Cârcotaşii spun că părinţii s-au conformat şi au băgat mâna în economii, dar aşteptau şi ei o justificare, o hârtie, să ştie pe ce sunt cheltuite aşa-zisele donaţii ale lor. Tot bârfitorii spun că n-au primit nimic, iar un părinte mai curajos a insistat să primească explicaţii. A primit însă ameninţarea că dacă nu se potoleşte, fiul lui ar putea să înveţe şi la o şcoală dintr-un cătun din vârf de munte.

Nişte dosare grele stau prăfuite în sertarul unui şef cu epoleţi din regiunea sudică a judeţului nostru. Cârcotaşii spun că suspecţii din dosare, doi indivizi ce se ocupă cu gestionarea unei asociaţii composesorale, cotizează constant unor indivizi influenţi, iar aceştia din urmă îl obligă pe şef să le ţină în fişet. În schimbul cotizaţiei, indivizii fac praf avutul unor oameni, iar profitul obţinut este colosal. Gurile rele spun că omul ar cam vrea să le dea drumul, că-i sar păgubiţii în cap lună de lună şi-l ameninţă cu DNA-ul, ba chiar cu o revoltă, dar nu poate de teama influenţilor. Ar fi de ajuns să dea câteva telefoane, iar el s-ar trezi purtător de tonfă prin vreo comună uitată de vreme. Prin urmare, spun bârfitorii, omul este prins între ciocan şi nicovală, iar pentru a scăpa de această povară, se gândeşte cum să mai câştige câteva luni până să-i fie aprobat dosarul de pensionare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 19 septembrie 2019, ora 17.00, la...

Elevii din Mărtineşti au primit ghiozdane cu rechizite

În timp ce unele şcoli din judeţ încă nu au asigurat lemnul pentru foc, la altele s-au impus lucrări de...

„Oraşul Muncitoresc”, cel mai vechi cartier din Hunedoara, în plin proces de modernizare

Hunedorenii din zona O.M. vor avea în curând străzi şi alei modernizate. Lucrările au început în luna iunie 2019.

Închide