Gura lumii

Gura lumii 16.06.2011

Sistemul de evaluare a muncii dascălilor din învăţământul românesc este atât de prost conceput, încât dă naştere la tot soiul de anomalii. Trecem peste faptul şi directorii de şcoli sunt numiţi pe criterii politice, nu doar în funcţie de experienţă, pregătire profesională, ceea ce înseamnă competenţă. Dar, de multe ori, ajung să ia salarii de merit sau să fie promovaţi în posturi de inspectori profesori care nu excelează ca dascăli, dar care au dosare doldora de tot soiul de adeverinţe, din care să rezulte cum că ar fi făcut şi dres. Un fel de culme a acestor promovări este CV-ul (găsit pe Internet) al unei tinere profesoare, candidate cu succes la un post de şefuleţ la învăţământ. Domnişorica nu excela ca pregătire profesională, ca rezultate în activitatea cu elevii şi ca lucrări de specialitate redactate şi publicate. Nu am depistat în CV-ul ei nici clasicele adeverinţe cum că profesoara ar fi participat la sesiuni ştiinţifice, la cursuri de pregătire sau că ar fi activat în te miri ce comitete şi comiţii. Era însă o falnică adeverinţă cu mai multe pagini, care susţinea că profesoara ar fi fost numai lapte şi miere şi că ar fi fost mama competenţelor. Şi, probabil, pe baza acesteia, domnişoara cu pricina chiar a fost promovată pe postul de la judeţ.

 

Oricât de mulţi bani ar avea în conturi şi oricât de umblaţi prin lume ar fi, patronii români de restaurante nu sunt sănătoşi, dacă nu îşi înţeapă puţin clienţii la nota de plată, la gramajul meniurilor şi băuturilor sau la condiţiile oferite. Cea mai recentă dovadă în acest sens a oferit-o, în weekend, unul dintre cele mai noi şi mai de fiţe localuri din oraşul cu cetate. Situat la un sens giratoriu de la marginea oraşului, lângă câteva hypermarketuri, restaurantul respectiv a găzduit banchetul de final de an al unor elevi de la o şcoală de prestigiu din localitate. La un preţ relativ piperat de 120 de lei de persoană, foştii liceeni au fost trataţi cum se cuvine la capitolul mâncăruri şi băuturi de calitate, întrucât acestea au fost alese de clienţi, iar ambianţa a fost plăcută, având în vedere că localul este relativ nou construit. Restaurantul a fost însă deficitar la capitolul atmosferă, întrucât a lipsit aerul condiţionat. Având în vedere că afară erau peste 30 de grade Celsius, iar tinerii au dansat şi zburdat de fericire, cei peste 200 de invitaţi s-au simţit în restaurant ca la saună. Acum, nu ştim exact dacă proprietarul s-a zgârcit şi nu a pornit aerul condiţionat sau dacă acesta a fost defect aşa cum s-a motivat, dar cert e că restaurantul a pierdut la imagine din această cauză.

2 comentarii la „Gura lumii 16.06.2011

  • stati sa vedeti ca se apropie ex de titularizare, atunci telefoanele vor suna incontinuu la inspectorii, la partid si in alte parti.
    profii se vor bate pe posturile scoase la concurs desi in mare masura ele sunt aranjate sau sunt pastrate fara a fi scoase la concurs de directori pentru protejati
    asta e invatamantul romanesc, are o calitate proasta, este corupt

  • Eu la Restaurantul Sava nu mai trec, cei de acolo sunt prea aroganti iar mancarea si servirea nu face pretul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura