Gura lumii, 13.02.2020

12 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Un politician din zona cu lămpaşe, ajuns accidental acolo, vrea cu tot dinadinsul să mai obţină girul purtătorilor de felinar. Omul a fost ca un meteorit, a candidat de câteva ori şi apoi a plecat pe la Capitală. Degeaba a promis el că va face şi va drege în urbe, că n-a mai dat de patru ani pe la amărâţii de l-au ales. A încasat însă contribuţia de ales local, bineînţeles, plătită din taxele amărâţilor. Gurile rele spun că omul s-a reactivat şi a revenit pe meleagurile natale cu aceleaşi promisiuni răsuflate. Că el va face şi va drege şi chiar ar putea păcăli pe vreo câţiva să-l ştampileze. Numai că, bârfitorii spun că de ”manevrele” sale s-au cam săturat şi colegii lui. Aceştia au cam observat că este o pată pentru ei şi s-au cam răsculat. Tot cârcotaşii spun că i-au cerut şefului să nu-l mai pună alături de ei pe liste, că nu vor mai candida şi vor face tot ce le stă în putinţă să declanşeze un scandal monstru în interiorul formaţiunii.

Prostia n-are leac! Zicala se aplică întocmai în regiunea cu lămpaşe, acolo unde un candidat de profesie este iarăşi pregătit să intre în lupta electorală. La alegerile trecute n-a fost votat nici măcar de iubiţica lui, iar el a pus ştampila pe contracandidat. Chiar şi aşa, omul nu se descurajează şi îşi mai încearcă o dată norocul, ca la 6 din 49. Că are un fetiş cu candidatura n-ar fi chiar ieşit din comun. Problema este că fetişul său are adepţi, probabil la fel de tonţi ori visători ca el. Aceştia sunt iarăşi gata să sacrifice din veniturile familiilor lor pentru a-i face materialele electorale. Gurile rele spun că oamenii sunt încrezători că acum candidatul lor va face o figură frumoasă şi ei îşi vor recupera înzecit investiţia.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Juniorul Andrei Iana, de la Cetate Deva, convocat la Naţională

Echipa de fotbal din Liga a III-a, LPS Cetate Deva, a dat după mulţi ani un fotbalist junior la lotul...

Fotbal, Liga a IV-a. Echipele au început pregătirile

Întrucât startul returului se apropie, echipele din Liga a IV-a judeţeană au început pregătirile.

Karate. Miruna Mălăuţă, locul 12 în clasamentul mondial

Evoluţia sportivei Miruna Mălăuţă (foto) de la secţia de karate WKF a CSM Jiul Petroşani în anul competiţional 2019 a...

Închide