Gura lumii

Cele opt zile de concediu forţat impus anumitor categorii de bugetari au efect de bumerang asupra populaţiei ce activează în sectorul privat. Astfel, vorbesc gurile rele, că mulţi şoferi şi numeroşi patroni de firme au observat, în ultimul timp, că purtătorii de chipiuri albe de la rutieră şi cei de costume gri, de la economic, au intensificat controalele, după revenirea din concediul forţat. Oamenii sunt convinşi că motivul acestor acţiuni ale „controlorilor” (că nu le putem spune oameni ai legii) nu este vigilenţa dată de starea mai bună de odihnă sau plusul de moralitate şi dorinţa de a activa pentru creşterea încasărilor la bugetul statului. Toţi s-au convins pe propria piele că aceşti „controlori” sunt interesaţi, în primul rând, de refacerea pierderilor suferite la salariu, din cauza concediului, şi în consecinţă, sunt mai dispuşi la „negocieri”, „atenţii”, „limonade” şi alte „vrăjeli”.

Un preşedinte al unui club hunedorean, afiliat la o federaţie destul de des acuzată de matrapazlâcuri şi jocuri de culise, e decis să dejoace planurile mai marilor din federaţie cu privire la influenţarea alegerilor pentru preşedinte. Omul spune că federaţia cu pricina a programat  Adunarea Generală pentru alegeri a preşedintelui în data de 28 decembrie, adică taman între Crăciun şi Revelion, cu speranţa ca prin această manevră să fie prezenţi la vot doar cei care trebuie, nu şi cei incomozi.
Oficialul echipei hunedorene, care a fost deseori nedreptăţit de federaţie, e hotărât să le facă o surpriză neplăcută „mahărilor” din federaţie. Cică, omul a dat sfoară în ţară către alegătorii incomozi, respectiv preşedinţii de cluburi şi de asociaţii judeţene, care nu beneficiază de favorurile federalilor, şi le-a spus că e dispus să le pună la dispoziţie microbuze de la firma sa de transport, pentru a face deplasarea la Bucureşti, numai şi numai să nu lipsească de la alegeri. Demersul hunedoreanului poate fi câştigător, dacă reuşeşte cu adevărat să răstoarne planurile federalilor, dar îl poate şi costa enorm, dacă „puciul” pus la cale nu va avea succes.

One thought on “Gura lumii

  • 24 noiembrie 2009 la 17:59
    Permalink

    Marian Muntean, echipa de handbal …

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.