Gura lumii, 09.08.2019

8 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Vorbesc gurile rele că angajările într-o structură de pe la noi se fac nu pe criterii de competenţă, ci pe cum îi vine cheful şefului de aici. Dacă oamenii îi fac pe plac şi îi duc câte una, alta, iar şeful este mulţumit, atunci imediat i se angajează donatorului un nepot, sau vreo rudă.

Zvonerii de serviciu susţin că salariile sunt bune şi muncă puţină, aşadar raiul salariaţilor de la stat. Cârcotaşii povestesc pe la colţuri că situaţia durează de ani de zile, iar şeful despre care vorbim a reuşit, în acest mod, să-şi strângă o avere impresionantă. Numai că nimeni nu îl verifică să vadă de unde are atâţia bani. Oricum, veniturile nu bat cu cheltuielile, aşa că le-ar lua puţin timp finanţiştilor să arate că este vorba de matrapazlâcuri făcute cu joburi.

Spun gurile rele prin târg că un politician local trage tare pentru alegerile de anul viitor, iar pentru a câştiga este în stare să facă orice. Da, orice, susţin cârcotaşii. Altfel nu se explică cum de se lasă manipulat într-atât, încât merge în fiecare zi în faţa unui supermarket din localitate şi stă să vadă dacă îl cunoaşte lumea. Omul nostru a fost învăţat de cineva din partid că aşa îşi poate creşte notorietatea. Însă, respectivul nu i-a spus şi ce trebuie să facă să aibă succes şi să se facă cunoscut. Şi, uite aşa, şuşotesc zvonerii de serviciu, politicianul de care vorbim încearcă marea cu sarea şi ascultă sfaturile proaste date de un coleg de partid.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulină neagră, 09.08.2019

Constantin Bunbaru,tânăr de 21 de ani, din Lupeni

Bulină albă, 09.08.2019

Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva

În câteva zile se deschide circulaţia pe A1, de la Şoimuş la Holdea

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis, atunci când a fost pe şantierul lucrărilor, că vom circula, înainte de Sărbătoarea Sfintei...

Închide