Gura lumii, 05.08.2019

4 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

      Au crezut că se aleg cu un profit făcut uşor şi s-au ales cu praful de pe tobă. Gurile rele spun că e supărare mare într-o urbe din vestul regiunii cu lămpaşe, acolo unde a fost o petrecere fără un motiv tocmai întemeiat. Cum era vorba de bâlci, mai mulţi negustori şi-au anunţat prezenţa şi au şi venit, dar înainte de a-şi desface nimicurile aduse de peste mări şi ţări, au fost vizitaţi de nişte şefi ai urbei. Cârcotaşii spun că li s-a cerut o cotizaţie sau o sponsorizare forţată. Banii ar fi ajuns în buzunarele şefilor, dar motivul pentru care erau percepuţi era altul şi ar fi fost de lăudat dacă era şi real. Cei care nu au vrut să doneze, adică majoritatea precupeţilor, au fost avertizaţi că nu e de bine. Nimeni nu s-a gândit că va avea de tras într-un timp aşa de scurt, adică exact când e bâlciul. Aşa că în ziua când făceau şi ei un ban frumos, în mijlocul bâlciului au ajuns nişte băieţi ce i-au luat la puricat şi amendat. Cam nimeni n-a scăpat de amendă, astfel că la final au constatat că sunt pe minus. Se pare că acest lucru s-a întâmplat din pricina celor pe care i-au refuzat cu donaţia.

n S-au luat la ceartă dintr-un motiv banal, iar întâlnirea lor s-a finalizat cu ameninţări şi înjurături ca pe stadion. Membrii unei comisii şi-au dat întâlnire pentru a discuta un proiect ce prevede amenajarea unei toalete publice într-o localitate din sudul judeţului. Investiţia ar fi trebuit să-i convingă pe oameni să nu mai caute refugiu în boscheţi, să fie şi ei civilizaţi. Problema a fost suma discutată în proiect, pentru că din punctul unora era mult prea mare. Aleşii au discutat, au aprobat, au anulat şi s-au inflamat de era să iasă o bătaie în toată regula. Cârcotaşii spun că opoziţia susţinea că la banii alocaţi se va utila spaţiul cu marmură de care au şeicii arabi în palate. Ceilalţi au argumentat că e nevoie de o sumă aşa de mare pentru că instalaţiile şi echipamentele sunt foarte scumpe, că trebuie să fie modernă şi sigură pentru sănătatea populaţiei. Discuţiile au deviat în cele din urmă de la subiect şi s-a ajuns la insulte, mai spun bârfitorii.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulină neagră, 05.08.2019

Gabriel Lăcătuş, bărbat din municipiul Lupeni

Bulină alba, 05.08.2019

Dr.Cătălin Popa, managerul Spitalului Municipal Vulcan

Alt punct de vedere referitor la reabilitarea DJ 687 Hunedoara – Călan

Subsemnata Guran Carmen, am luat cunoştinţă de articolul apărut în data de 29.07.2019 în Ziarul Mesagerul Hunedorean, semnatar Sorina Popa,...

Închide