FlashPolitica si administratie

Gunoiul… subiect de dezbatere publicã la Deva

Oana Mihneadezbatere

Ieri, la Primăria Deva, a avut loc o dezbatere publică pe tema Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare în judeţ.
Regulamentul trebuie aprobat de toate cele 69 de unităţi administrativ teritoriale membre în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor judeţul Hunedoara“. Conducerea Primăriei Deva a organizat această dezbatere publică pentru a consulta cetăţenii înainte ca proiectul de hotărâre respectiv să fie supus aprobării consiliului local, în ideea ca regulamentul cu pricina să fie corelat cu strategia locală.
La această acţiune au participat reprezentanţi ai Primăriei Deva, ai Consiliului Judeţean şi cei ai ADI Deşeuri. De subliniat că termenul pentru aprobarea în consiliile locale a regulamentului de salubrizare este 30 septembrie, astfel încât proiectul judeţean să poată continua.
În cadrul adunării publice s-a relevat că administraţia locală deveană  a cerut ca regulamentul să fie corelat cu strategia adoptată în 2014. Mai precis, să fie incluse în viitorul caiet de sarcini şi deşeurile voluminoase, cele provenite din demolări, spălarea şi întreţinerea căilor de acees, înlăturarea zăpezii de pe străzi, colectarea cadavrelor animaliere de pe domeniul public, dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea.
„Problema este că, dacă încărcăm caietele de sarcini cu tot felul de solicitări suplimentare, preţurile care sunt maximale în aplicaţia de finanţare este posibil să nu mai poată fi licitate, negociate. Ne dorim să putem rezolva toate problemele, dar proiectul aşa a fost gândit. Facem tot posibilul să rezolvăm cât mai multe din probleme UAT-urilor, punând în sarcina operatorilor viitori anumite activităţi în plus, dar asta înseamnă costuri, dotări şi investiţii suplimentare, care se vor reflecta în preţul gunoiului“, a precizat Dan Stoian, administratorul public al judeţului.
Pe lângă bunăvoinţa celor responsabili de implementarea proiectului, mai este un aspect esenţial de precizat. Directorul executiv al ADI Deşeuri Hunedoara, Ioan Prip, a menţionat faptul că cerinţele primăriei devene trebuie mai întâi transmise în scris către asociaţie, vor fi luate în considerare şi se va face tot posibilul să fie introduse în regulamentul de salubrizare, însă doar în limita legală, pentru că trebuie respectate anumite norme impuse.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura