Grupul PPE susţine sectorul IMM european

27 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Iuliu WINKLER in the EP in Strasbourg

Adriana Năstase

Deputatul european hunedorean Iuliu Winkler (UDMR, PPE, foto dreapta) susţine că normele UE nu trebuie să conducă la o povară disproporţionată şi la restricţii birocratice pentru sectorul IMM, care este coloana vertebrală a economiei europene, acesta producând 58 la sută din PIB-ul UE şi asigurând 67 la sută din totalul locurilor de muncă din sectorul privat.
„Sectorul IMM european este cel mai dinamic, inovator, care se adaptează uşor la forţele pieţei, având un impact economic puternic în sectoarele de afaceri. Grupul Partidului Popular European (PE) din Parlamentul European (PE) consideră că legislaţia UE ar trebui evaluată prin impactul pe care aceasta îl are asupra sectorului IMM”, a declarat Winkler.
Potrivit acestuia, Grupul PPE a susţinut în PE majorarea, în următorul Cadru Financiar Multianual (CFM) 2021-2027, de la 4 la 6,5 miliarde de euro a alocării pentru noul Program al pieţei unice, prevăzut a fi un instrument foarte important pentru sprijinirea competitivităţii industriilor europene, în special a IMM-urilor.
„Practic, Grupul PPE vrea să se asigure că piaţa internă funcţionează în mod armonios şi că oferă produse sigure şi de înaltă calitate pentru toţi cetăţenii europeni, iar în acest scop a susţinut creşterea pachetului financiar general pentru acest program, inclusiv finanţare suplimentară pentru IMM-uri. Grupul PPE consideră că noul Program al pieţei unice va asigura un acces mai uşor la finanţare pentru IMM-uri”, a adăugat europarlamentarul UDMR.
Grupul PPE, cel mai mare şi cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică şi mai competitivă, având cetăţeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al PPE, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din Parlamentul European.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
După un an şi jumătate de scandal în Consiliul Local Deva: Mareş şi Oancea, „pupat Piaţa Independenţei“!

Surpriză, ieri, la şedinţa Consiliului Local Deva. Consilierul local Răzvan Mareş (foto stânga) l-a lăudat pe primarul municipiului, şi, mai...

Laurenţiu Nistor, vicepreşedinte PSD la nivel naţional

La finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, desfăşurată la sediul central al partidului, marţi seară, Viorica Dăncilă şi-a dat demisia...

Din ianuarie, se ridică maşinile parcate ilegal în Deva!

Din luna ianuarie 2020, maşinile parcate neregulamentar în municipiul Deva vor fi ridicate şi duse într-un loc special amenajat, în...

Închide