Grupul PPE, preocupat de integrarea pe piaţa muncii a persoanelor de peste 50 de ani

07 Winkler 2016_06_16_conf presa PE1Deputatul european Iuliu Winkler (foto) a declarat că Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) sprijină politicile eficiente şi responsabile de protecţie socială, bazate pe drepturi şi obligaţii.
Potrivit acestuia, valorile fundamentale ale Grupului PPE sunt responsabilitatea, respectul, solidaritatea şi justiţia, iar opiniile privind societatea şi economia se bazează pe valorile creştine şi pe convingerea fermă că oamenii sunt liberi şi că trebuie să constituie o prioritate în economia socială de piaţă.
„În primăvara acestui an, la Bratislava, Grupul PPE, din care fac parte şi deputaţii europeni ai UDMR, a adoptat documentul de poziţie intitulat „O Europă socială şi modernă”, care prezintă proiectul nostru pentru următoarea perioadă în vederea consolidării modelului social european şi implicit a economiei sociale de piaţă”, a spus Winkler.
Deputatul european a spus că documentul Grupului PPE cuprinde mai multe capitole dedicate protecţiei sociale, unul dintre acestea referindu-se la necesitatea integrării pe piaţa muncii a persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani. „În acest document, vizăm luarea unor măsuri suplimentare pentru a integra generaţia cu vârsta de peste 50 de ani pe piaţa muncii, în mediul de afaceri, educaţie sau formare, cu scopul de a preveni şomajul pe termen lung şi riscul de excluziune socială pentru această categorie de lucrători şi familiile acestora. De altfel, grupul nostru politic luptă împotriva discriminării bazate pe vârstă de pe piaţa forţei de muncă şi pentru promovarea de medii favorabile persoanelor în vârstă”, a arătat deputatul european.
07 logogroup_RO_full-colorWinkler a mai spus că Grupul PPE susţine măsurile menite să rezolve problema şomajului de lungă durată, care este cauza principală a excluziunii sociale. „În acest context, sprijinim noua recomandare a Consiliului privind şomajul de lungă durată, solicitând o iniţiativă de integrare, astfel încât toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care nu au fost angajate în ultimele 12 luni să beneficieze de o evaluare individuală şi de un acord de integrare în muncă care să permită reintegrarea pe piaţa forţei de muncă înainte de a ajunge la 18 luni de şomaj”, a explicat deputatul european. Iuliu Winkler a adăugat că Grupul PPE sprijină programele care oferă competenţe digitale, cum ar fi cursurile online deschise, persoanelor active cu vârsta de peste 50 de ani.
Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 215 membri din 27 de state membre.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare