Actualitate

Grup infracțional ce se ocupa cu traficul de droguri, destructurat. Traficanții, bine organizați, vindeau stupefiantele și în școli

Patru persoane au fost arestate, ieri, în urma perchezițiilor efectuate într-o operațiune a polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Or­ga­nizate Hunedoara, împreună cu pro­curorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, pentru destructurarea unui grup infracțional care se ocupa cu traficul de droguri.

Acționau pe două paliere
Polițiștii și procurorii au documentat activitatea infracțională a unor per­soane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și șantaj.
„Din cercetări a reieșit că, în luna ia­nuarie 2023, două dintre persoanele cer­cetate și a altă persoană ar fi cons­tituit, pe baza relațiilor de rudenie, un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat alte patru persoane (care se sus­trag urmăririi penale), scopul fiind să­vâr­șirea infracțiunilor menționate anterior. Membrii grupului infracțional, sub coor­do­narea uneia dintre persoanele cer­ce­tate, și având sarcini stabilite de aceas­ta, ar fi acționat pe două paliere dis­tincte, unul de procurare și transport, având în subsidiar vânzarea, iar cel de-al doilea de distribuție, în special în zona unităților de învățământ”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Între 100 și 500 de lei doza
„Din probele administrate în cauză a rezultat că persoanele cercetate, în mod repetat, ar fi comercializat, atât în zona unui club din municipiul Petroșani, cât și în cadrul unor evenimente pri­vate, droguri de risc (canabis și rezină de canabis), droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut drept cristal, ecstasy și cocaină), precum și substanțe psiho­ac­tive (2-MMC), cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei pentru o doză.
Printre cumpărători ar fi fost și minori, unii dintre aceștia fiind folosiți la vânzarea drogurilor, în schimbul unor cantități pentru consum propriu.
De asemenea, cu privire la unul dintre cercetați s-a reținut faptul că ar fi vândut unei minore o cantitate de cris­tal, pe datorie, după care i-ar fi cerut să-i achite zilnic sume de bani, cu titlul de dobândă, amenințând-o că în caz contrar că va avea de suferit, atât ea, cât și membrii familiei sale. Duminică, 18 februarie 2024, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în județul Hunedoara, fiind descoperite și ridicate cantități de droguri de risc (canabis), porționate și ambalate, droguri de mare risc (cristal), telefoane mobile, grindere, cântare elec­tronice, obiecte purtătoare de urme de substanță, precum și alte mij­loace de probă”, au comunicat polițiștii hunedoreni.
Cei patru arestați sunt Alexandru-Gabriel Fogarași, Mircea-Samuel Pintea, Vasile Cristinel Toma și Anamaria-Beatrice Grigore. Judecătorii au respins cererile celor patru de a fi arestați
la domiciliu sau control judiciar.
(A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura