Eveniment

Grup de hoţi de utilaje, destructurat de DIICOT

Andreea Lazăr

Un grup infracţional care se ocupa cu trafic de utilaje a fost destructurat de ofiţerii DIICOT, Serviciul Teritorial Hunedoara, împreună cu BCCO Alba. Nouă persoane, printre care cel mai temut interlop din Satu Mare, Dorel Tukacs, şi boxerul Andrei Dărămuş, din Alba Iulia, au ajuns după gratii pentru 29 de zile. Alături de cei doi, au mai primit mandate de arestare preventivă alte şapte persoane, din judeţele Satu Mare, Alba şi Galaţi.
 

Tractoare furate din Franţa, vândute în Ungaria
Gruparea infracţională acţiona pe teritoriul Franţei de unde fura tractoare, care ulterior erau vândute în ţări precum Ungaria, Italia şi România. Potrivit procurorilor, cei nouă inculpaţi sunt cercetaţi în acelaşi dosar cu gruparea anihilată în luna decembrie a anului trecut. „În acest dosar, s-au continuat cercetările, stabilindu-se că din grupul iniţial constituit, s-a desprins un segment, care a continuat activitatea infracţională. Astfel, şase membri ai unei grupări au sustras, în noaptea de 21 spre 22
ianuarie 2011, trei tractoare agricole de la o firmă din Franţa, în valoare de peste 130.000 de euro. Cu ajutorul altor trei inculpaţi, care i-au sprijinit pe membrii grupării, cele trei utilaje au fost valorificate în Ungaria, către un dealer de autoturisme şi autovehicule second hand, contra sumei de 40.000 de euro”, a declarat procurorul şef al DIICOT Hunedoara, Adrian Mircea.

Până la 20 de ani de închisoare
Printre membrii noii grupări se numără interlopi şi luptători din judeţele Satu Mare, Alba şi Galaţi. Capii reţelei au fost consideraţi sportivul Andrei Dărămuş şi prietenul acestuia, Cornel Irimia, ambii din judeţul Alba. Cei nouă a fost prezentaţi, duminică, magistraţilor hunedoreni, care au admis cererea procurorilor de arestare preventivă a inculpaţilor pentru 29 de zile. Aceştia sunt acuzaţi de constituire şi aderare la grup infracţional organizat şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Toţi inculpaţii au atacat cu recurs decizia magistraţilor, la Curtea de Apel Alba Iulia. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, membrii grupării riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura