Groapa de gunoi provizorie de la Petroşani, nedorită de nimeni

02-deponeu-ecologic-1Natalia Bumbac

Deşi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a încheiat construirea platformei provizorii pentru depozitarea deşeurilor de la Petroşani, aceasta nu poate fi deocamdată folosită.
Groapa de gunoi trebuie dată în administrare către un serviciu public de profil, aflat în subordinea unei primării din Valea Jiului. Iar, din datele noastre, nici o primărie nu se înghesuie să preia platforma provizorie în administrare, deoarece nu s-a stabilit cine va suporta costurile de lichidare şi închidere a gropii, asta în condiţiile în care gunoaiele vor proveni de la mai multe primării.
Ieri, Mircea Bobora, vicepreşedinte al CJ Hunedoara, a mers în Valea Jiului pentru clarificarea situaţiei. Acesta ne-a declarat că gunoaiele vor putea fi depozitate pe platforma provizorie cu un anumit tarif, după care vor putea fi relocate la deponeul ecologic de la Bârcea Mare cu 42,7 lei pe tonă, conform caietului de sarcini privind desemnarea operatorului pentru groapa ecologică. Mircea Bobora nu a precizat tariful la care vor putea fi depozitate gunoaiele la platforma provizorie din Petroşani, lucru care urma să-l stabilească după încheierea discuţiilor.
Reamintim că platforma provizorie a fost construită după ce gropile de gunoi neconforme din judeţ au fost închise, ultima fiind cea de la Vulcan, care s-a închis în luna iulie. În locul lor a fost construit deponeul ecologic de la Bârcea Mare, care nu este funcţional, deoarece nu are un operator, din cauza procedurilor de licitaţie întârziate pentru desemnarea acestuia. Astfel, primăriile din Valea Jiului au fost nevoite să transporte gunoaiele la platforma provizorie de la Deva, înfiinţată de un operator privat. Şi aici, spaţiul de depozitare este limitat, din cele 70.000 de tone pentru care a fost autorizată, fiind depozitate deja 50.000 de tone de deşeuri, conform datelor furnizate de autorităţile de mediu.

One thought on “Groapa de gunoi provizorie de la Petroşani, nedorită de nimeni

  • 18 octombrie 2016 la 22:59
    Legătură permanentă

    filosoful asta de Bobora iar crede ca ne mai face din vorbe. o caruta de bani bagati in gropi de gunoi si aia de la Barcea tot nu merge.
    Directoru de multinationala….hai ma ca am vazut ce poti. esti destept ca betonu !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.