Sport

Gripa amână premierea sportivilor anului

11 x 1 racea

Ciprian Marinuţ

 Clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2009 va fi finalizat de Direcţia de Sport Hunedoara săptămâna viitoare, dar festivitatea de premiere va avea loc abia în luna ianuarie 2010. Motivul este gripa porcină.

Încurcaţi de gripa nouă
Planurile Direcţiei Judeţene pentru Sport Hunedoara de a organiza festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului în cursul acestei săptămâni au fost date peste cap de… gripa nouă. „Proiectul iniţial prevedea anunţarea clasamentului şi organizarea festivităţii de premiere în cursul acestei săptămâni, dar din motive independente de noi, ce ţin de gripa nouă, totul se va amâna. Clasamentul va fi stabilit şi anunţat până la data de 23 decembrie, cel târziu, dar festivitatea de premiere va avea loc în luna ianuarie 2010. Clasamentul pentru anul 2009 va fi împărţit în două categorii, respectiv un top pentru sporturi olimpice şi un altul pentru sporturi
neolimpice. Se va stabili de asemenea şi un top al antrenorilor şi al celor mai bune cluburi”, a spus Marius Simina, expert în cadrul DSJ Hunedoara. Pe lângă întârziere, şi premiile acordate celor mai buni sportivi vor fi modeste. „Oricât de mare ar fi bugetul DSJ-ului, şi acum nu e…, legislaţia în vigoare ne permite să alocăm pentru acest eveniment, suma maximă de 10.000 de lei. Pentru a încerca să creştem valoarea premiilor, vom solicita sprijin la autorităţile locale şi la sponsori”, a spus Marius Simina.

Amelia Racea, favorită la titlu
Pentru a fi cu un pas înaintea DSJ-ului, am obţinut mapa cu rezultatele pe anul 2009, „raportate” pentru întocmirea clasamentului judeţean de C.N.S. „Cetate” Deva, clubul care a dat în marea majoritate a ultimilor 20 de ani, sportiva anului. Potrivit acestor rezultate, favorită la titlul de sportiva hunedoreană a anului 2009 este gimnasta Amelia Racea (foto), componentă a lotului olimpic al României, pregătită de Nicolae Forminte şi Lili Cozma. Aflată în ultimul an de juniorat, dar cu numeroase medalii naţionale şi internaţionale la senioare, Racea are mari şanse să confirme dominaţia tradiţională a gimnasticii asupra topului anual al sportivilor hunedoreni. „Racea are două medalii de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Finlanda, patru medalii de aur la Trofeo International Citta di Lugano din Italia, un loc cinci la Tyson American Cup şi multe medalii la naţionalele de senioare. Alte sportive de la clubul nostru care pot intra în top 10 la sporturi olimpice sunt gimnastele Raluca Haidu şi Diana Trenca, precum şi atleta Andreea Todereanu, medaliată la FOTE şi campioană balcanică la triplu salt. Şi pentru topul sporturilor neolimpice avem câteva candidate valoroase, precum Nadina Hotca, Andreea Bogati, Nela Caraivan şi Adriana Poteleanu, medaliate la Seria de Cupă Mondială şi la Campionatul European de gimnastică aerobică ”, a spus Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva. În afara gimnasticii şi atletismului, puţine sporturi au avut performanţe notabile, aşa că e foarte probabil ca pronosticurile noastre să fie confirmate.
Clasamentul oficial al celor mai buni sportivi hunedoreni, întocmit de DSJ Hunedoara, va fi publicat imediat ce va fi realizat, cel mai probabil în numărul din Ajunul Crăciunului (joi, 24 decembrie).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura