Actualitate

Efectul unei repartiţii strâmbe asupra profesoarei de matematică

02 Inspectoratul Scolar

Nicolle Ebner

 Considerând că i-au fost încălcate drepturile, o profesoară de matematică, din Simeria, a dat în judecată Inspectoratul Judeţean Şcolar Hunedoara. Profesoara ameninţă că dacă nu-şi va găsi dreptatea la instanţele din România, va apela la CEDO.

De la Orăştie, la Brănişca
În 2008, Mihaela Drăgan a obţinut la examenul de titularizare pe catedra de matematică, nota 8,20, iar printre opţiuni a trecut şcolile din Călan, Orăştie şi Brănişca. În urma repartizării computerizate, profesoara a pierdut şcoala din Orăştie, pe motiv că este una specială şi a ajuns la Brănişca, unde, în loc de titular pe o catedră de matematică de 18 ore pe săptămână, a primit doar 16 ore de matematică pe săptămână. „Cei de la Ministerul Educaţiei mi-au spus că, în realitate, şcoala General „Dr. Aurel Vlad” din Orăştie nu este una specială, deci nu ştiu pe ce motiv, la repartizarea computerizată, eu nu am avut loc, dar postul cerut de mine a fost ocupat de un profesor care, la examenul de titularizare, a obţinut nota 7,00. Am cerut catedră de matematică la Grupul Şcolar «Ion Mincu» din Deva. Aveau 1.260 de ore libere, care niciodată nu au fost scoase la concurs de consiliul de administraţie, iar la acest liceu exista doar un profesor titular, însă IŞJ Hunedoara nu a tras pe nimeni de mânecă. Abia după ce am făcut sesizare la minister, s-au scos orele la concurs (dar la care petiţionara nu s-a prezentat – n.n.), afirmă Mihaela Drăgan. Ajunsă la capătul răbdării, profesoara spune că din luna septembrie a anului trecut are catedră incompletă, în condiţiile în care, alte cadre didactice, cu „pile”, ocupă catedre ilegal. Profesoara Mihaela Drăgan precizează că a acţionat în instanţă decizia de repartizare pe postul din Brănişca, dar abia în 14 ianuarie 2010 va afla verdictul instanţei.

„Ne întâlnim la CEDO”
Sarcina de a îndrepta lucrurile stricate de alţii, în ultimii doi ani, a picat în spinarea noului inspector general şcolar, Alexandru Lăutaru. Acesta i-a cerut profesoarei un răgaz de trei zile, ca să se documenteze şi, dacă va fi nevoie, să repare nedreptatea reclamată. „Aveam pregătite toate răspunsurile, în scris, la toate sesizările prezentate de colega noastră, Mihaela Drăgan. I-am explicat că nu are dreptate în totalitate şi că, dacă voia să vină într-o şcoală din mediul urban, putea să o facă prin pre-transfer. Au fost o mulţime de posturi libere, de la Brad, până la Vulcan, iar dacă ar fi apelat la comisii, ar fi putut participa la simpozioane naţionale şi internaţionale, unde ar fi primit un punctaj considerabil. Nimeni nu i-a spus să nu vină, dar se încăpăţânează, probabil ca să i se dea dreptate în instanţă. Mă pregătisem să-i explic doamnei profesor toate acestea, când, în timpul discuţiilor, a început să mă ameninţe şi să mă jignească”, a declarat Alexandru Lăutaru, care a îndurat totul cu stoicism, până la jigniri. Motiv pentru care, şeful IŞJ Hunedoara i-a pus profesoarei hârtiile cu răspunsurile oficiale, în braţe, şi a poftit-o afară pe uşă. „Dacă nu-mi câştig drepturile în Justiţia din România, ne întâlnim la CEDO”, a ameninţat profesoara Mihaela Drăgan.

2 comentarii la „Efectul unei repartiţii strâmbe asupra profesoarei de matematică

  • Neregulile ISJ Hunedoara sunt numeroase. Este cunoscut faptul că au avut multe procese pierdute cu diverse cadre didactice din judeţ. Asta spune clar că nu se merge pe competenţă, ci pe „pile, cunoştinţe, relaţii” – reuşind să îşi mai rotunjească şi ei veniturile. Minciuna şi ipocrizia sunt un „modus vivendi” pentru cei cocoţaţi politic în ierarhia respectivă. Oare acest Lăutar are comunicările pe care i le cerea acestei doamne profesor? Sau alţi profesori care au participat la concursul de titularizare or fi având? Se vede că inspectorul general nu cunoaşte legislaţia în vigoare, altfel nu ar spune astfel de cretinisme… „Hipersensibilitatea” lui este mişcătoare: de ce nu repune în drepturi pe profesoara de matematică şi atunci nu ar mai avea motive să se simtă jignit în prezenţa acesteia? Cu atitudinea lui ignorantă are şanse să stea mult şi bine în fruntea unei instituţii mânjite cu toate alifiile. Se încadrează perfect în fauna ignoranto-incompetentă care mişună prin acel ISJ sub formă de ciurucuri şi avortoni din punct de vedere intelectual. Succes profesoarei Drăgan!

  • Nu sunt cuvinte pentru a descrie mizeria umana din acest ISj.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura