Grevă japoneză la ArcelorMittal Hunedoara

Sorina Popa

Sindicaliştii de la ArcelorMittal Hunedoara vor lucra astăzi cu banderole albe pe mâini, în semn de solidaritate cu colegii din grupul siderurgic. Potrivit preşedintelui Sindicatului „Siderurgistul”, Petru Vaidoş, protestul vine după discuţiile avute în cadrul Federaţiei Metarom, de solidaritate cu sindicaliştii din cadrul grupului ArcelorMittal.

Fără diferenţe între salarii
„Am convenit ca data de 7 decembrie să fie o zi de acţiuni sindicale, ca semn de solidaritate cu colegii din grupul ArcelorMittal din Europa. Strategia grupului este de a închide capacităţi de producţie şi de a scădea masiv numărul de locuri de muncă, ceea ce este foarte grav. Principalele noastre revendicări sunt să se menţină capacităţile de producţie din Grupul ArcelorMittal Europa, să se asigure investiţiile necesare întreprinderilor, să se menţină locurile de muncă actuale, să se îmbunătăţească politicile salariale pentru un trai decent şi să se reducă inadvertenţele dintre câştigurile băneşti existente în cadrul grupului. Ideea este că se produce o dezindustrializare a Europei, prin mutarea fabricilor de aici în Brazilia şi China”, a declarat Petru Vaidoş, liderul Sindicatului „Siderurgistul” de la ArcelorMittal Hunedoara.
Astfel, astăzi, toţi sindicaliştii de la ArcelorMittal Hunedoara vor munci având banderole la mâini, ceea ce înseamnă că se află într-o grevă japoneză de solidaritate cu ceilalţi salariaţi ai ArcelorMittal din Europa. Pe de altă parte, la combinatul hunedorean, acum se efectuează probele la rece a Laminorului de europrofile, producţia fiind programată să înceapă efectiv în ianuarie anul viitor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.