Greu cu poştaşii, la sate

Carmen Cosman

Comasarea agenţiilor poştale a creat grave disfuncţionalităţi în judeţ, perturbând activitatea Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Hunedoara. Desfiinţarea a 16 agenţii poştale a dus la supraîncărcarea normei factorilor poştali rămaşi în sistem.

În cele aproximativ două luni care s-au scurs de la aplicarea măsurilor de reorganizare, OJP Hunedoara s-a confruntat cu o situaţie dificilă, mai ales în ceea ce priveşte personalul operativ din mediul rural. Practic, desfiinţarea a 16 agenţii poştale a condus la trecerea în şomaj tehnic a 15 factori poştali, fără să se ţină cont şi de datele normării acestora. „Un exemplu este cel al comasării a trei agenţii poştale. În aceste condiţii, un singur factor poştal deserveşte şapte localităţi: Dâncu Mare, Dâncu Mic, Jeledinţi, Tămăşasa, Mărtineşti, Măgura şi Turmaş, deşi cursa poştală auto trece prin faţa casei celorlalţi doi agenţi poştali care îşi desfăşurau activitatea în zonă, având un salariu tarifar mediu lunar de 650 de lei”, a declarat deputatul hunedorean Monica Iacob Ridzi, care a sesizat această situaţie ministrului Comunicaţiilor.
Pe de altă parte, deputatul amintit a atras atenţia asupra diminuării nejustificate a numărului şi calităţii serviciilor prestate, dat fiind faptul că, la nivelul judeţului Hunedoara, OJP derulează contracte care se adresează unui număr mare de beneficiari.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.