Greşeala care l-a înfundat pe un spărgător de locuinţe

Un hoţ recidivist, profilat pe furturi din lo­cuinţe, a golit o locuinţă de mai multe bunuri ce puteau fi vândute uşor, printre ele şi mai multe televizoare led de firmă. Unul dintre televizoare era încă ambalat în cutie, iar hoţul l-a vândut fără să se uite că pe ambalaj era trecută adresa păgubitului. Suspectul a fost dat de gol de greşeala amatoricească.
Florin Brănişcan are un cazier bogat, iar spargerea la locuinţa din Orăştie a comis-o în perioada stării de urgenţă. A pătruns în locuinţă, ştiind că proprietarul nu este în ţară şi a furat mai multe bunuri, printre care două televizoare led, marca Sony şi JVC, mai multe covoare modele diferite, perdele şi lenjerii pat. Două dintre covoare le-a vândut imediat unei localnice şi a încercat să scape şi de cele două televizoare, dar nu a avut succes pen­tru că pe ambalajul unuia dintre aparate era trecut proprietarul de drept. Restul bu­nurilor furate le-a ascuns pe un deal din apro­pierea locuinţei sale.
Recidivistul a fost acuzat şi de furtul a două lănţişoare de aur cu greutatea totală de circa 84 grame şi o lampă UV folosită la ma­ni­chiură, dar a scăpat de aceste acuzaţii pen­tru că nu s-a putut demonstra cu probe certe că a comis fapta. Acuzat de furt calificat, in­divi­dul a fost condamnat la doi ani de închi­soare, dar pentru că avea o altă condamnare cu sus­pendare, pedeapsa finală a fost de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare