Grădiniţele luate la puricat

20 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

Începând de săptămâna trecută, inspectorii OPC, împreună cu Inspectoratul Judeţean Şcolar (IŞJ) Hunedoara, au dat startul unei campanii de verificare a condiţiilor de cazare şi de masă existente în grădiniţele cu program prelungit din judeţul Hunedoara. La numai câteva zile, primele nereguli au început să iasă la iveală.

Igienizare precară

Până la sfârşitul acestei săptămâni, inspectorii celor două instituţii amintite vor efectua verificări în toate grădiniţele cu program prelungit, din judeţ. „Inspecţiile sunt realizate cu scopul de a se descoperi dacă micuţii sunt cazaţi corespunzător, dacă alimentele pe care le consumă se încadrează în termenul de garanţie şi dacă sunt păstrate într-un mediu curat. Vorbim de un control care se efectuează periodic, întrucât este foarte important ca aceşti copii să fie feriţi de microbi sau de alte asemenea pericole”, a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru.

Din nefericire, rezultatele negative ale controlului efectuat de inspectorii OPC şi de către cei ai IŞJ Hunedoara nu au întârziat să apară. În prima grădiniţă verificată de autorităţi, adică Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din municipiul Hunedoara, au fost descoperite mai multe nereguli. Potrivit surselor noastre, blocul alimentar al acesteia nu era igienizat, iar inspectorii au descoperit chiar şi sticluţe de esenţe, vechi de anul trecut. Activitatea unităţii nu a fost întreruptă, însă autorităţile au dispus un termen în care grădiniţa să fie igienizată. Campania de verificare se va încheia în data de 25 septembrie.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Romii din Petroşani vor să se întoarcă în Franţa

Problema romilor recent returnaţi din Franţa, mai mult sau mai puţin benevol, a născut numeroase discuţii şi pasiuni, atât în...

Gura lumii

Un mare sindicalist cu nume de aviator va simţi cum îi fuge pământul de sub picioare peste puţin timp. Tot...

Insemex a finalizat expertiza tehnică

Procurorii care investighează tragedia de la Maternitatea Giuleşti, unde un incendiu violent, izbucnit în secţia de prematuri a ucis şase...

Închide