Grădina zoologică din Deva are un nou locatar

02 Struti  8586

Nicolle Ebner

 De vineri, noua grădină zoologică din Deva are un nou locatar. Este vorba de un porc mistreţ, care vine să completeze numărul animalelor şi păsărilor care populează Parcul Bejan.
Deliciul micuţilor care-şi petrec timpul liber alături de părinţi, în Parcul Bejan, rămân deocamdată cei doi struţi, pentru care a fost necesară construirea unei împrejmuiri speciale.

Struţii, atracţia vizitatorilor
Proiectul de realizare a Parcului Bejan – cel mai mare ca suprafaţă din reşedinţa de judeţ – a cuprins şi înfiinţarea unei grădini zoologice pentru copiii din Deva. Deocamdată, grădina zoologică se întinde doar pe o suprafaţă 1.000 de metri pătraţi, iar locatarii sunt doi mistreţi, două căprioare şi un cerb, doi struţi şi un ponei. Animalele sălbatice trăiesc în ţarcuri create special, conform normativelor europene, spun reprezentanţii administraţiei locale, care şi-au propus ca în 2010 să extindă atât suprafaţa parcului, cât şi a grădinii zoologice. „Lucrările de extindere se vor face către izvorul de la Bejan, urmând să mutăm o parte din Piaţa Ruşilor, în altă zonă. Am tatonat terenul şi pentru achiziţionarea de animale sălbatice mari, cum ar fi leii, dar pentru asta, UE ne cere mult mai mult spaţiu. Numai pentru o pereche de lei am avea nevoie de un ţarc cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, adică exact cât suprafaţa actuală a întregii grădini zoologice. Asta nu înseamnă că, odată cu extinderea parcului, nu vom mări şi suprafaţa grădinii zoologice, astfel încât, să găzduiască o diversitate de animale şi păsări. În etapa următoare, vom aduce o pereche de fazani”, spune Mircia Muntean, primarul municipiului Deva, cel care a iniţiat înfiinţarea Parcului Bejan şi a grădinii  zoo-logice de aici.
Accesul în grădina zoologică din Parcul Bejan este gratuit, precizează viceprimarul Florin Oancea, iar întreţinerea şi îngrijirea animalelor sunt asigurate de angajaţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) din subordinea Primăriei Deva.

One thought on “Grădina zoologică din Deva are un nou locatar

  • 2 noiembrie 2009 la 19:52
    Permalink

    gradina zoologica in Deva ? Este o aberatie grandomana a promarului…. costa mult, este extrem de greu si scump sa fie facuta conform reglementarilor si nu este de nicio utilitate orsului si/sau locatarior. Inca o gaselnita de a pompa niste bani din bugetul – si asa extrem de sarac – al urbei ! Oare nu era mai utila sa fie folositi banii acestia pentru multe alte obiective strict necesare?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.