ComunitateFlashPolitica si administratieUltima Ora

Grădina urbană din Gojdu mai așteaptă până la iarnă

Cum își bat joc angajați ai Primăriei Deva de un proiect cu fonduri europene

 

Sorina Popa

La începutul lunii februarie a acestui an, scriam că o grădină urbană va fi realizată în Cartierul Gojdu din municipiul Deva. Trei luni, atâta dădeau cei de la primărie termen pentru ca investiția să fie gata. Lunile au trecut, dar grădină nu a apărut.

 

Proiect frumos, pe hârtie

„Am semnat (n.r.-ianuarie 2021) ordinul de în­cepere a lucrărilor pentru obiectivul de in­vestiţii ((Amenajare grădină urbană în zona Zam­firescu)) din municipiul Deva. Con­struc­torul a preluat deja amplasamentul. Spaţiul care va deveni grădină urbană este cuprins între blocul AB1, de pe Aleea Lalelelor şi blo­curile A6’ şi B6’, de pe strada Duiliu Zam­fi­rescu. Principalele lucrări ce vor fi realizate de către firma de construcţii sunt: relo­ca­rea/îngroparea reţelei de gaze naturale, te­ra­samente (salubrizarea şi modelarea tere­nului), amenajare de spaţii verzi (gazon, ar­bori, vegetaţie de talie mică, pergole tip ar­cadă pentru flori etc.), realizarea unei alei prin­cipale şi a unor alei secundare pentru acces în blocuri, dotare cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi), realizare sisteme de iluminat, irigaţii şi supraveghere video, asigurare Internet wireless în spaţiile publice
Perioada de execuţie a lucrărilor este de 3 luni”, a spus Florin Oancea, primarul mu­nicipiului Deva, la vremea respectivă.

 

Probleme cu gazul și curentul

Am ajuns în iulie și nici măcar nu au început lucrările la grădina urbană. În aceste condiții, am vrut să aflăm ce se întâmplă cu acest proiect? Deși, dacă edilul șef a anunțat finalizarea investiției în trei luni, iar asta nu s-a întâmplat, ar fi trebuit ca cineva să-i spună și să revină primăria cu un comunicat. Mai ales că este vorba de un proiect cu fonduri europene.

Ce au răspuns cei de la Primăria Deva, mai exact de la Serviciul Programe Dezvoltare?

Într-un răspuns dat pe mai multe pagini, Delia Doană, de la Serviciul Programe Dezvoltare ne informează, în termini tehnici, motivul pentru care este întârziată lucrarea cu pricina. De fapt, nu întârziată, deoarece ea nu a fost nici demarată. Doană, care urlă prin primărie când ceva nu-i convine, susțin salariați de acolo, de data asta este îngăduitoare cu cei care au câștigat licitația pentru construcția grădinii urbane din Cartierul Gojdu. Și, ne expune Delia Doană mai multe motive pentru care proiectul respectiv nu a putut începe. Că au fost probleme cu conducta de gaze, că nici curentul electric nu a putut fi tras pe unde trebuie. Întrebarea este, oare Delia Doană este avocatul firmelor care au luat licitația, sau lucrează la primărie, pentru deveni și se asigură că investițiile se fac la termen și cum trebuie? Cerem public ca Delia Doană să vină în fața devenilor și să dea explicațiile necesare. Și să spună de ce lucrările sunt programate să fie finalizate doar la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an?

 

 

One thought on “Grădina urbană din Gojdu mai așteaptă până la iarnă

  • Nu cred ca esti TU(Sorina Popa) în masură să vorbești despre firme de construcții(constructori), atâta timp cât „GAY-ul”, (parchetarul – cu care stai tu), primește lucrări de la Oancea, pentru ca TU să nu scrii lucruri urâte la adresa primarului. Parchetarul le dă în subantrepriza deoarece nu are personal calificat pentru execuția lucrării primite și apoi nu plătește(țepuiește) firmele care au dus la bun sfârșit lucrarea.
    Așa ai făcut tot timpul ca să iți rotunjești veniturile, ai scris rău de cineva, a doua zi ai fost chemată la raport, ai primit ce ai cerut si în următoarele luni e numai lapte și miere; până se termină cash-ul, apoi o iei de la capăt.
    Crezi ca de tine nu se poate atinge nimeni, au mai crezut și alte doamne din instituție. A mai ramas una care se crede ca și tine „o sfântă”. Îți dau un indiciu luni despre ea dacă mai publici ceva interesant.
    Week-and plăcut.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura