Gospodării mistuite în urma incendierii vegetaţiei

3 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Două case s-au făcut scrum după ce proprietarii sau vecinii au vrut să-şi cureţe terenurile din apropiere cu ajutorul focului. Un alt incendiu izbucnit sâmbătă noapte a mistuit afumătoarea unui producător de mezeluri şi preparate din carne.
Ambele incendii au avut loc sâmbătă, iar una dintre gospodăriile distruse din cauza focului scăpat de sub control este situată în vecinătatea Universităţii din Petroşani, în zona de centru a municipiului. Potrivit pompierilor, un localnic a pus foc la vegetaţia uscată pentru a-şi curăţa terenul şi flăcările s-au extins cu repeziciune, fiind favorizate de vânt. „Iniţial am fost anunţaţi că este vorba de un incendiu de vegetaţie uscată şi la faţa locului am descoperit că ardea şi casa. Am reuşit să stingem incendiul înainte de a se extinde la toată construcţia ori la cele învecinate, însă pagubele sunt considerabile”, a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, Adrian Avram.
Nu la fel de norocoasă este o familie din Vulcan, a cărei casă a ars în totalitate, tot sâmbătă, cauza incendiului fiind aceeaşi. Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi mai multe echipaje în încercarea de a salva gospodăria. „Incendiul a avut loc în zona Valea Ungurului din Vulcan, iar proprietarii au dat foc la vegetaţia uscată. Când am ajuns noi la faţa locului, incendiul era generalizat, focul extinzându-se rapid la întreaga construcţie”, a mai spus sursa citată. Şi în zona Roşia – Petrila, un imobil s-a făcut scrum tot din cauza unui incendiu de vegetaţie.
Pe de altă parte, tot sâmbătă noapte, pompierii petroşăneni au avut de intervenit şi la un incendiu izbucnit la o hală situată în zona Sohodol-Vulcan, în care erau afumate produse din carne. Au intervenit pentru stingerea focului care a cuprins acoperişul clădirii, şase echipaje de pompieri din Petroşani şi unul de la Garda de intervenţie Lupeni. Intervenţia, de lungă durată, a fost îngreunată de anunţarea întârziată a incendiului şi de cantitatea mare de materiale combustibile aflate în clădire. Cei 27 de pompieri implicaţi în operaţiunea de stingere au făcut eforturi pentru izolarea incendiului, reuşind protejarea celor două clădiri aflate în apropiere, precum şi a unor utilaje. Focul a distrus acoperişul laboratorului cu o suprafaţă de 500 mp, precum şi instalaţia de afumare a cărnii şi a afectat mai multe magazii şi anexe.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O casă nelocuită din Răchitova, spartă de hoţi

Doi tineri, unul de 22 de ani, din satul Răchitova şi altul de 19 ani, din Lunca Cernii de Jos,...

Complicele hoţului din locuinţe, prins de poliţişti

Poliţiştii au ridicat un tânăr de 20 de ani, din Simeria, despre care au informaţii că, împreună cu un alt...

Modernizări cu bani guvernamentali şi europeni la Zam

Deşi se pare că e coadă mare la fondurile europene, primarii se înghesuie să-şi promoveze proiectele investiţionale, în ideea de...

Închide