Gospodării inundate după ce Jiul a ieşit din matcă

Din fericire pagubele sunt minime faţă de inundaţiile din vara anului trecut, când Jiul de Vest a făcut stricăciuni în toate localităţile din vestul regiunii sudice a judeţului.
Populaţia din zonele unde exista riscul de inundaţii, respectiv Uricani, Lupeni şi Ani­noasa, a fost avertizată prin sistemul RO-ALERT. Potrivit Prefecturii Hunedoara au fost inun­date 4 anexe gospodăreşti din Aninoasa. Vulcan şi Valea de Brazi. Totodată, Drumul Naţional 66, pe Defileul Jiului, a fost blocat pe o bandă de circulaţie din cauza căderilor de pietre şi a aluviunilor de pe versanţi. În urma intervenţiei echipelor de la Secţia de Drumuri Naţionale şi ISU Hunedoara, circulaţia a fost reluată la ora 04.20.
„Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian a dispus, la ora 23.40, activarea gru­pei operative cu personal din structurile ISU Hunedoara precum şi creşterea capacităţii operaţionale la Detaşamentul de Pompieri Petroşani şi la Garda de Intervenţie Lupeni. Până astăzi (n.r. ieri) la ora 06.00, pentru localităţile Vulcan, Lupeni şi Uricani a fost emisă o avertizare meteorologică COD ROŞU de fenomene imediate privind precipitaţii abun­dente”, se preciza în comunicatul Pre­fecturii Hunedoara.
Pompierii din cadrul ISU Hunedoara şi angajaţii de la Apele Române monitorizează nivelul râurilor pentru a putea interveni în si­tuaţia în care va ni nevoie. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare