Eveniment

Gorbunov, adus degeaba la Deva

03 gorbunov (23)

Sorina Popa

Procesul în care Serghei Gorbunov este judecat pentru că l-ar fi tâlhărit pe proprietarul unei case de schimb valutar din Deva, a fost amânat, la termenul de ieri, de la Judecătoria Deva, instanţa aşteptând o expertiză ADN asupra unei haine purtate de inculpat în ziua jafului.
Expertiza bio-criminalistică va fi efectuată de Institutul de Medicină Legală (IML) „Mina Minovici” din Bucureşti şi costă 3.100 de lei. Contravaloarea expertizei urmează să fie achitată de Tribunalul Hunedoara, potrivit deciziei luate de instanţă. Judecătorul cauzei a stabilit ca noul termen al procesului să fie pe data de 31 august.

I-a furat o borsetă cu 70.000 de lei
Serghei Gorbunov a fost adus la proces însoţit de o grupă de intervenţie specială a Penitenciarului Aiud, locul de detenţie al acuzatului. Acesta nu a făcut nici o declaraţie în faţa instanţei de judecată, Gorbunov urmând să fie citat din Penitenciarul Aiud pentru noul termen. Serghei Gorbunov este judecat de instanţa din Deva într-un proces de tâlhărie, după ce a fost acuzat de patronul unei case de schimb valutar din localitate că, în anul 2003, l-a atacat şi apoi i-a furat o borsetă în care se aflau aproape 70.000 de lei, inclusiv valută. Expertiza solicitată are ca obiect o haină despre care anchetatorii afirmă că a fost purtată de Gorbunov şi ridicată de la locul jafului. Expertiza a fost solicitată de avocatul lui Gorbunov, la termenul din 2 martie, fiind încuviinţată de judecător.

L-a lovit în cap cu un levier
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Serghei Gorbunov este acuzat că l-a jefuit, pe 8 aprilie 2003, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. Împreună cu un complice, Gorbunov l-ar fi aşteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasă în scara blocului în care locuia. Procurorii afirmă că Gorbunov l-a lovit în cap cu un levier din metal pe patronul casei de schimb, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Victima, fost sportiv de performanţă, a reuşit să se ridice şi să îl urmărească pe agresor până în parcarea unui bloc din cartier. Aici, din cauza loviturilor primite, nu a mai putut să îl reţină iar Gorbunov a fugit cu banii. Sorin Dumitreasă a declarat, la începutul lunii februarie, că Gorbunov ar avea legături cu lumea interlopă şi că ar fi acţionat „la pont“. Cetăţeanul din Republica Moldova, Serghei Gorbunov, este suspectat că ar fi unul dintre autorii jafului armat, de la sfârşitul lunii ianuarie, de la o casă de schimb valutar din Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura