Gorbunov a vrut să părăsească puşcăria, magistraţii l-au oprit

1 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Serghei Gorbunov (foto) nu a reuşit să convingă magistraţii să-l lase în libertate. Ieri, cererea bărbatului de eliberare condiţionată înainte de expirarea pedepsei de 16 ani de închisoare la care a fost condamnat, a fost respinsă de Judecătoria Deva, ca nefondată.
Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Nu este prima cerere pe care Gorbunov o adresează magistraţilor de a-l elibera din puşcărie în ultimele luni. Bărbatul a mai depus o cerere identică la Judecătoria Deva în noiembrie 2016, fiindu-i respinsă. Atunci, magistraţii i-au recomandat să revină cu o solicitare de acest gen, peste nouă luni. Dar, Gorbunov s-a grăbit şi a reînnoit cererea la începutul acestui an. „Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul Gorbunov Serghei. Menţine termen pentru reînnoirea cererii la data de 24.08.2017”, se arată în hotărârea Judecătoriei Deva, dată în decembrie 2016. Decizie care a rămas definitivă şi după ce Gorbunov a atacat-o cu apel.
Infractor cu state vechi, dovedit de instanţe, Serghei Gorbunov a fost condamnat în 2011 la 16 ani de puşcărie, pentru că în 2003 a tâlhărit un bărbat, patronul unei case de schimb valutar din Deva. Sentinţa definitivă a fost dată de Curtea de Apel Alba Iulia. În prezent, bărbatul îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul Bârcea Mare, după ce mai mulţi ani a fost încarcerat la Penitenciarul Aiud. Condamnarea de 16 ani şi patru luni de închisoare a rezultat din contopirea mai multor pedepse date pe numele lui Gorbunov de alte instanţe din România. Totuşi, bărbatul nu a recunoscut că el a comis tâlhăria, atunci când a fost audiat de magistraţii deveni. Gorbunov a susţinut că ar fi păşit pentru prima dată în Deva, în momentul în care a fost adus pentru a fi recunoscut de patronul schimbului valutar. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţii de telefoane rămân după gratii

Cei doi indivizi din municipiul Lupeni, prinşi în flagrant de poliţiştii locali din Petroşani, în timp ce au dat o...

Medalion Ana Blandiana, la 75 de ani de viaţă

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Deva organizează în ziua de 8 martie 2017, ora 13,30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, Sala...

Protest spontan al angajaţilor de la Depoul CFR Simeria

Solidari cu colegii lor din ţară, de la depourile mari, angajaţii secţiei Întreprinderea de Reparaţii Locomotive şi Utilaje (IRLU) de...

Închide