Gol controversat, eliminare suspectã, dar eşec clar

Ciprian Marinuţ

Jiul Petroşani a suferit primul eşec după şase etape, scor  0-2 (0-1) în meciul din deplasare cu codaşa Seso Cîmpia Turzii, deşi mai mulţi jucători cu restanţe financiare s-au întors la echipă. „Alb-negrii” au contestat vehement golul doi al adversarilor, iar căpitanul Firan a primit două cartonaşe galbene, din cauza protestelor la acea fază, fiind eliminat.

Start cu pretenţii, final în genunchi
Aflată în curs de vindecare din punct de vedere financiar, trupa antrenată de Toni Sedecaru a început cu tupeu partida de la Cîmpia Turzii. Alb-negrii au încercat să aresteze mingea printr-un pressing agresiv şi şi-au arătat colţii la poarta adversă în mai multe situaţii. Cu toate acestea, defensiva adversă, bine coordonată de noul antrenor Cosmin Văsie şi de veteranul Ştefan Popa, s-a închis ermetic, iar acţiunile Jiului s-au dovedit sterile. În plus, contrar cursului jocului, Seso a dat lovitura în minutul 42, când Marinescu l-a învins pe portarul Tonca, acesta ratând o intercepţie în careu. Debutul părţii secunde a fost la fel de nefericit pentru Jiul, întrucât Seso şi-a mărit rapid avantajul. Marin (53) a executat o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral dreapta, iar Ştefan Popa, urcat în careu, a reluat din cădere în plasa porţii lui Tonca, 2-0. După gol, Firan, care din minutul 46 a preluat banderola de căpitan de la Apetrei, a protestat vehement şi a primit două cartonaşe galbene şi implicit pe cel roşu, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică.

Primul eşec după şase etape
Pe final, Jiul a încercat să dreagă busuiocul, dar şutul lui Drida (70) de la 25 de metri a fost reţinut de portar, la fel ca şi cele trei şuturi consecutive expediate de jiulişti, în minutul 87, din interiorul suprafeţei de pedeapsă. Seso câştigă astfel primul joc după trei etape fără victorie, în vreme ce Jiul este învinsă pentru prima dată după înfrângerea din prima rundă, suferită la Hunedoara.

Seso Câmpia Turzii – Jiul Petroşani 2–0 (1-0)
Marcatori: Marinescu (42), Ştefan Popa (52)
Seso: Sebestyen – L. Kelemen, Şt. Popa (cpt), Văsie, Tornyai, V. Mocan, G. Marin (53 Fl. Chişu), B. Costea (65 Covaciu), Ov. Imbuzan, Marinescu (77 Dida), Ad. Fertea (75 Popan). Antrenor: Cosmin Văsie.
Jiul: Tonca – R. Sandu, B. Matei, Firan, Caravan, Teodorescu, V. Tudorache, Drida, A. Moldovan (75 I. Filip), G. Apetri (cpt 46 Drăghici). Antrenor: Toni Sedecaru.
Eliminare: Firan (52)
Arbitru: Ovidiu Mazilu; asistenţi: Sergiu Neichi şi Dănuţ Costea (toţi din Satu Mare).
Observatori FRF: Dan Jiga – Bistriţa şi Emil Arşa – Arad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbalist de 17 ani, distrus pe viaţã

Portarul echipei CFR Simeria, Răzvan Gheaţă, în vârstă de 17 ani, a ajuns la spital, şi după ce a intrat

Cât plătim pentru întreţinerea drumurilor judeţene

Aproape 103,5 milioane de lei va da Consiliul Judeţean Hunedoara firmelor ce se ocupă de întreţinerea şi repararea pe timp...

Subvenţia la motorină, până pe 31 octombrie

Cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III din 2012,

Închide