Gimnaştii din Deva, printre medaliaţi la Cupa Iaşiului

Nicolae Gavrea

La finalul săptămânii trecute s-au desfăşurat la Iaşi întrecerile unei noi ediţii a tradiţionalei competiţii de gimnastică aerobică, Cupa Iaşiului, întreceri organizate de către Gimnis Iaşi, în parteneriat cu Primăria oraşului din Moldova şi DJTS Iaşi.
A fost ultima mare competiţie de profil înainte de campionatele naţionale programate la mijlocul lunii noiembrie şi un util test de verificare pentru toţi sportivii de la secţiile din ţară.
CNS Cetate Deva a participat la concurs cu un grup de sportivi tineri şi de perspectivă, după schimbul de generaţii efectuat în acest an, dar şi cu câţiva sportivi aflaţi la primul lor mare concurs de nivel naţional. În aceste condiţii, gimnaştii, fete şi băieţi, de la clubul devean, pregătiţi de Gesy Cosma şi Mădălina Susan, au urcat pe podiumul de premiere la întrecerile de la Iaşi.
O medalie de argint foarte importantă a fost câştigată de către grupul de categoria a II-a, alcătuit din Mirela Frâncu, Raluca Bocşer, Daria Mihaiu, Claudia Barna şi Denisa Popescu, formaţie care este printre cele favorite la un loc pe podiumul campionatelor naţionale care se vor desfăşura la Centrul Olimpic de la Izvorani.
Perechea alcătuită din tinerii sportivi deveni Raluca Bocşer şi Darius Irimie s-a clasat pe locul secund şi a câştigat o medalie de argint la categoria a II-a, iar trio-ul devean de la aceaşi categorie, alcătuit din Mirela Frâncu, Daria Mihaiu şi Raluca Bocşer, a încheiat concursul tot cu o medalie de argint.
De remarcat că debutanţii au avut evoluţii remarcabile şi au fost şi ei aproape de podiumul de premiere: perechea Luissiana Budică, Alexandru Cioranu s-a situat pe locul 4, la categoria a III-a (cea mai mică din concurs, sportivii având şapte-nouă ani), iar grupul de la aceeaşi categorie, alcătuit din Larisa Dumitru, Emilia Monu, Luisana Budică, Siana Căliman şi Donna Haraga s-a situat pe locul 5 în clasamentul categoriei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.