Gimnastică. România are junioare competitive pentru europene

Desfășurate recent la Ploiești, întrecerile Campionatele Naționale feminine de gimnastică artistică  au fost și un test de verificare pentru componentele loturilor naționale de junioare și senioare, înainte de apropiatele întreceri europene, programate să se desfășoare în perioada 15-21 decembrie, la Mercin ,Turcia.

La finalul întrecerilor am solicitat o scurtă declarație doamnei Anca Grigoraș, arbitru internațional și proaspătul director de comunicare al Federației Române de Gimnastică (FRG).

       Reporter: Cum vedeți evoluția fetelor noastre la această ediție de campionat național?

       Anca Grigoraș: Este primul concurs după o perioadă extrem de lungă, după o perioadă de pandemie în care fetele s-au pregătit în condiții dificile și care ne-a ținut mult  pe loc. Am așteptat cu nerăbdare, noi toți, dar mai cu seamă sportivii, acest concurs național. Pentru această primă ieșire oficială , ținând cont de condiții, eu spun că ne prezentăm bine, nu foarte bine, nici nu avem cum, dar de la zi la zi fetele se vor prezenta mai bine.

       Reporter: Am văzut în concurs câteva junioare, care au concurat în cele două zile, aici la Ploiești, la un nivel mult superior față de ceea ce știam noi. Ce ne puteți spune dumneavoastră, aflată mai aproape de gimnastele din loturile naționale?

Anca Grigoraș: Junioarele noastre au crescut, nu numai ca vârstă, ci și ca performanță. Avem junioare foarte  frumoase, cu perspectivă convingătoare pentru competițiile internationale viitoare. Vom vedea acest lucru la Mercin (n.r. – la Campionatele Europene de junioare) unde ele, sperăm cu toții acest lucru, vor evolua cât mai bine, pe măsura pregătirii lor.

Reporter: Următoarea întrebare pe care vreau să o adresez,este una  dificilă, dar sunteți în măsură să ne dați un răspuns. După aceste două ediții de Campionat European, cel din Turcia din decembrie și apoi cel din luna aprilie a anului viitor, de la Basel, Elveția, mai sunt șanse ca România să mai fie reprezentată de încă o gimnastă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de  Maria Holbură, deja calificată la Olimpiadă?

Anca Grigoraș: Nu putem avea nicio certitudine, nici noi și niciun concurent care se va lupta pentru calificare. Așa cum și alții speră la o calificare și noi avem o șansă și vom face tot ceea ce este posibil să profităm de ea.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare