Sport

Gimnastică: Mara Ceplinschi, calificată în finalele din Japonia

Sportiva Maria Ceplinschi (foto) a evoluat bine în concursul de calificări la Campio­natele Mondiale de gimnastică artistică de la Kitakyushu, Japonia. Ea a concurat în cea de a șaptea subdiviziune fiind notată cu 13.300 la sol, 13.700 la sărituri, 12.333 la paralele și 11.066 la bârnă, totalizând 50.399 puncte.

A prins și finala la sol
Cu acest rezultat, Maria Ceplinschi, în vârstă de 16 ani, s-a calificat în finalele de la individual compus şi de la sol odată cu încheierea concursului feminin de califi­care.
Maria Ceplinschi s-a calificat la individual compus cu al 20-lea rezultat, având un total de 50.399 puncte. Cel mai bun punc­taj l-a avut rusoaica Anghelina Melnikova, 57.065 puncte, urmată de americancele Leanne Wong, 55.749 puncte, şi Kayla di Cello, 55.700 puncte.
Gimnasta din România, care se pregă­tește la Centrul de pregătire olimpică de la Deva de un colectiv de tehnicieni coordo­nați de prof. Lucian Sandu, a prins şi finala de la sol (13.300 puncte), cu a opta notă (ea fiind devansată de trei japoneze). La paralele a încheiat calificările pe locul 34, iar la bârnă a fost pe locul 56.
Calificările masculine s-au derulat marți și miercuri și s-au încheiat aseară, gim­nastul nostru Marian Drăgulescu evoluând doar la sărituri.
Finala feminină la individual compus este programată astăzi, iar cea de la sol se va desfăşura duminică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura