Gimnastică: Încă mai este mult până departe…

Nicolae Gavrea

Componentele lotului naţional de senioare al României la gimnastică au participat la finalul săptămânii trecute la concursuri din cadrul circuitului internaţional. Antonia Duţă şi Silvia Sfiringu s-au aflat la turneul TopGym din Belgia şi au încheiat prima zi de concurs pe locul 11, respectiv 14 la individual compus.

În ziua a doua de la această competiţie, ambele gimnaste au avut execuţii excelente şi au urcat pe podiumul de premiere. Silvia Sfiringu s-a situat pe locul I în finala de la sărituri pe care a câştigat-o cu media 14.066 şi s-a clasat pe locul IV în finala de la bârnă, cu un total de 12.100.
Antonia Duţă a câştigat finala de la sol, fiind notată de brigada de arbitre cu – 13.550 şi s-a clasat pe locul V, în finala de la paralele cu nota 11.850.
Cele două gimnaste au fost însoţite la concursul din Belgia de antrenorul Florin Cotuţiu şi de arbitra internaţională Silvia Stroescu.
Deveanca Denisa Golgotă, însoţită de prof. Nicolae Forminte, a participat la întrecerile etapei de Cupă Mondială de la Cottbus, unde a avut evoluţii la nivelul pe care l-a demonstrat şi la mondialele de la Doha. Ea a încheiat concursul din Germania cu o calificare în finala de la bârnă (locul opt, după un integral notat cu 12.800 puncte), finală câştigată de Rebeca Andrade (Brazilia). Celelalte rezultate ale Denisei Golgotă: locul 9 la sărituri (media 13.866), locul 17 la paralele (11.533/4.90) şi locul 9 la sol (13.100/5.40), în condiţiile în care gimnasta noastră nu a ratat la nici un aparat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.