Sport

Gimnastica, fotbal-tenisul şi karatele au cei mai mulţi campioni

Ciprian Marinuţ

Primele cinci locuri în clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni la sporturi olimpice pe anul  2010 sunt ocupate de gimnaste de la CNS CSS „Cetate” Deva, iar pe poziţiile următoare se situează un boxer, doi judoka, o atletă, un arcaş şi un înotător. În ierarhia sporturilor neolimpice, podiumul a fost acaparat de fotbal-tenis, însă, grosul laureaţilor este dat de campionii diverselor stiluri de karate.
 

Gimnastica, „regina” anului
Tonul dat de campioana europeană la bârnă Amelia Racea, care a fost desemnată drept cea mai bună sportivă hunedoreană a anului 2010 de către specialiştii Direcţiei pentru Sport şi Tineret Hunedoara, a fost urmat de alte patru gimnaste. Senioarele Raluca Haidu (foto) şi Cerasela Pătraşcu şi junioarele Diana Rusu şi Beatris Mărgărit au reuşit şi ele performanţe de top la campionatele europene şi mondiale şi au ocupat următoarele patru locuri din clasamentul celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2010, la sporturi olimpice.  „Şcoala campioanelor” de la clubul CNS CSS „Cetate” Deva mai este reprezentată în top 10 al sportivilor anului 2010 şi de atleta Andreea Todereanu, clasată pe locul opt al ierarhiei.  „Suntem bucuroşi şi mulţumiţi de succesele sportivelor de la clubul nostru. Performanţele din anul 2010 nu sunt întâmplătoare, ci sunt rodul mai multor ani de muncă acumulată. Nu a fost un an uşor, însă am făcut eforturi să le asigurăm acestor sportive de top tot ce a fost omeneşte posibil, pentru a nu le lipsi nimic în procesul de pregătire. Sperăm ca succesele să continue şi în anii următori, atât la competiţiile din 2011, cât şi la Jocurile Olimpice din 2012”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva.
Ierarhia celor mai buni performeri la sporturi olimpice este completată de un boxer, doi judoka, o atletă, un arcaş şi un înotător, însă performanţele lor sunt mai puţin strălucitoare decât ale gimnastelor.

 

Inflaţie de campioni la neolimpici
Cele 10 trepte ale clasamentului la sporturi neolimpice sunt populate de 24 de sportivi, întrucât  specialiştii Direcţiei pentru Sport şi Tineret Hunedoara au ţinut să-i recompenseze pe toţi cei care au minimum medalii europene. Podiumul este dominat de cei de la fotbal-tenis, care au şase sportivi în top, după ce au cucerit titluri de campioni ai lumii şi medalii de argint şi bronz la Campionatele Mondiale de la Istanbul. Cele mai multe performanţe le au însă practicanţii artelor marţiale.

Cei mai cei
Antrenoarea de gimnastică Liliana Cozma, de la CNS – CSS „Cetate” Deva, a fost desemnată pentru al cincilea an consecutiv, cel mai bun antrenor hunedorean al anului. Clubul CNS CSS  „Cetate” Deva a cucerit titlul de lider în topul cluburilor finanţate din bani publici, iar CS Comexim Lupeni este campion la cluburi cu capital privat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura