Sport

GIMNASTICĂ. Campioana care luptă pentru binele echipei

Gimnastele aflate în Centrul Națio­nal Olimpic de Pregătire al Junioarelor (CNOPJ) de la Deva s-au aflat în pre­gătire centralizată încă din primele zile ale anului 2023, ele având o foarte scurtă vacanţă de sărbători.
Anul acesta se anunță foarte im­portant pentru gimnastica feminină româ­nească, pentru că toate compe­tițiile internaționale majore duc spre o calificare a echipei naționale de se­nioa­re la Jocurile Olimpice. Una dintre spor­ti­vele aflate în lotul celor care se pre­gă­tesc la Deva este, de acum
se­nioa­ra, Amalia Ghigoarță (foto), cea care este legitimată la LPS Cetate Deva. Într-un moment de pauză am aflat câteva repere ale anului com­petițional :

Reporter: Mai întâi, La mulți ani pentru tine și pentru toate fetele aflate în pregătire. Cred că ești cea mai valoroasă gimnas­tă a clubului devean în 2022. Ești mulțumită pentru ceea ce ai reușit anul trecut în concur­su­rile la care ai participat?
Amalia Ghigoarță: Sunt mulțumită pentru medaliile pe care le-am cucerit la campionatele Europene, la FOTE și la campionatele Naționale. Cred că puteam un pic mai mult, dar eu sunt mulțumită că am ajutat echipa să urce pe podiumul de premiere.

Reporter: Acest an este unul im­por­tant pentru voi, gimnastele, deoarece aș­teptăm cu toții să vă vedem la Jo­curile Olimpice de la Paris. Ce ne spui?
Amalia Ghigoarță: Va fi un an greu, de­­oa­rece noi tre­cem la senioare, unde ce­rin­țele sunt altele, elementele sunt mai dificile. Avem Cam­pio­na­­tele Euro­pe­ne din Turcia (12-17 aprilie, în Antalya), apoi Mondialele din octombrie din Belgia, câteva etape de Cupă mondială la care vom participa. Desigur că noi ne dorim să avem concursuri bune, fără ratări și să reușim să ne calificăm și la Mondiale cu echipa și la Jocurile Olimpice. Cu spri­jinul antrenorilor, cu mul­tă muncă, eu zic că o să reu­șim.