GIMNASTICĂ. Au fost anunţate loturile pentru Campionatele Europene

Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu au fost incluşi în lotul României care va face de­plasarea la Campionatele Europene pro­gra­mate între 21 şi 25 aprilie, doar cu probe individuale, care se vor desfăşura la Basel, în Elveţia. La întrecerile conti­nentale din luna aprilie sunt înscrişi 238 de gimnaşti şi gimnaste repre­zen­tând 38 de ţări.
Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu, ca şi ceilalţi gimnaşti din delegaţia României, vor fi însoţiţi de vicepreşedintele Federaţiei Ro­mâne de Gimnastică, Maria Fumea. care va fi conducătorul delegaţiei tricolore. Antrenorii care vor face deplasarea sunt Nicolae For­minte, Lăcrămioare Moldo­van, Cristian Mol­do­van pentru fete, respectiv Ştefan Gal şi Ma­rius Urzică pentru băieţi.
Larisa Iordache a revenit la un Campionat European în 2020, la Mersin. După trei ani de pauză din cauza problemelor de să­nătate, a cucerit două medalii de aur (sol şi bârnă). Larisa şi-a adăugat şi medalii de argint (sărituri şi cu echipa). În total, la aproape 25 de ani, Iordache are 16 medalii la întrecerile europene, din care şapte
de aur!
Larisa Iordache a depăşit-o pe Cătălina Ponor la numărul de medalii câştigate la Campionatele Europene. La fel ca sportiva din Constanţa, Larisa a evoluat la 5 ediţii. La Mersinn, în Turcia, a câştigat finalele la bârnă şi sol. În total la Europene, Larisa are 7 medalii de aur, 7 de argint şi două de bronz. Ponor, a doua clasată în top, are 8 medalii de aur, două de argint şi trei de bronz.
La Basel, în echipă cu Larisa sunt Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă şi Silviana Sfiringu.
Marian Drăgulescu impresionează la 40 de ani! Titratul gimnast va lupta pentru o nouă medalie continentală. Anterior, la Europenele din 2017, la Cluj-Napoca a obţinut aur la sol şi argint la sărituri. Drăgulescu are 18 medalii europene, din care 10 de aur! Primele au fost câştigate în urmă cu 21 de ani – aur la sol, argint cu echipa şi bronz la individual-compus.
Alături de Marian Drăgulescu la Basel, în echipa României vor evolua Răzvan Marc, Andrei Muntean şi Emilian Neagu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.