Gimnastică aerobică. Zece medalii pentru gimnaştii români la Campionatele Europene de la Baku

Nicolae Gavrea

Delegaţia României revine de la ediţia din acest an a Campionatelor Europene de Gimnastică Aerobică, desfăşurată la Baku, cu un total de 10 medalii cucerite. Sportivii noştri şi-au trecut în palmares un titlu european, deci o medalie de aur, patru medalii de argint şi cinci de bronz.

Toate aceste performanţe întăresc şi dau valoare tradiţiei gimnasticii aerobice româneşti. Munca de zi cu zi a sportivilor, antrenorilor şi a tuturor celorlalţi care fac parte din această echipă primeşte astfel confirmarea şi răsplata că… a meritat, mai ales că majoritatea dintre aceşti sportivi au fost lansaţi în marea performanţă de la LPS Cetate Deva, unii dintre ei fiind încă elevi ai acestei şcoli de prestigiu.
„Deşteaptă-te române“ a răsunat în sala de la Baku pentru frumoasa performanţă a gimnaştilor noştri din finala seniorilor de la Grup, care au cucerit medalia de aur şi titlul de campioni europeani, echipa fiind alcătuită din Andreea Bogati, Marian Broţei, Mihai Popa, Gabriel Bocşer şi Dacian Barna.
Medaliile de argint au fost aduse la palmaresul delegaţiei de către trio-ul juniorilor (în alcătuirea Claudia Gheorghe, Leonard Manta şi Daniel Ţavoc), echipa de juniori la dans aerobic (Ioana Calenici, Mirela Frîncu, Victoria Scupra, Catinca Geamănu, Cătălina Străliciuc şi Ebru Gheneghez), alte două medalii de argint revenind echipelor de juniori şi seniori, ca urmare a rezultatelor înregistrate pe probele din concurs.
Cele cinci medalii de bronz au fost cucerite de către echipa seniorilor de Dans aerobic, trio-ul seniorilor (format din Andreea Bogati, Marian Broţei şi Mihai Popa), perechea mixtă a seniorilor (alcătuită din Andreea Bogati şi Dacian Barna), juniorul Daniel Ţavoc la individual şi perechea mixtă a juniorilor (alcătuită din Darius Branda şi Selena Şotângă).
Aprecieri deosebite pentru aceste rezultate se cuvin şi celor din colectivul tehnic alcătuit din: Maria Fumea (şef echipă şi antrenor principal), Mădălina Cioveie şi Alexandra Ghezea (antrenoare), Cristiana Spînu şi Mariana Mezei (arbitre) şi Alina Drăgan (arbitru, vicepreşedinte al Comitetului Tehnic UEG).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare şi încarcerat!

Magistraţii instanţei supreme au pronunţat, ieri, luni, decizia definitivă în dosarul DGASPC Teleorman, în care liderul PSD Liviu Dragnea (foto)...

PSD şi PNL, umăr la umăr la europarlamentare! Declaraţii „la cald“ ale liderilor judeţeni ale celor două partide

Alegeri europarlamentare cu mari surprize! Conform exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, singurul aprobat de BEC, pentru ora 21.00, fotografia...

Lansare de carte la Centrul Cultural din Deva

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită, marţi, 28 mai, 2019, la ora 17:00, în Amfiteatrul ”Liviu

Închide