Sport

Gimnastica, „regina” anului 2010 în sportul hunedorean

Ciprian Marinuţ

Cinci sportive de la CNS CSS „Cetate” Deva, cu performanţe deosebite la campionatele europene şi mondiale de anul trecut, au „urcat” gimnastica pe poziţia de lideră a sportului hunedorean în anul 2010.
 

Medalii la Europene, în „careul de aşi” la Mondiale
Cele mai valoroase performanţe ale sportului hunedorean în anul 2010 au fost obţinute de gimnastele de la CNS CSS „Cetate” Deva, componente ale loturilor naţionale ale României. Talentul sportivelor, şlefuit în „laboratorul de performanţe” de la Deva, a avut străluciri de aur, argint şi bronz la Campionatul European din Anglia şi a intrat în „careul de aşi” la Campionatul Mondial din Olanda.
Amelia Racea a devenit campioană continentală la bârnă şi a cucerit medalia de bronz cu echipa la Europene, fiind desemnată sportiva hunedoreană a anului 2010, de către specialiştii Direcţiei pentru Sport şi Tineret Hunedoara. Ca o curiozitate, Racea nu s-a calificat iniţial în finala de la bârnă a Europenelor din Anglia, însă i-a luat locul Anei Porgras, care nu a putut concura din cauza unei accidentări. Raluca Haidu a prins ultima treaptă a podiumului european la bârnă şi a obţinut medalia de bronz cu echipa, iar Cerasela Pătraşcu a fost componentă a echipei României, care s-a clasat pe locul patru la Campionatul Mondial din Olanda. Bilanţul gimnasticii devene a fost completat de medaliile de argint cucerite de junioarele Beatris Mărgărit şi Diana Rusu, care au făcut parte din echipa României, vicecampioană europeană la competiţia continentală din Anglia.

An bogat în performanţe
Marieta Ilcu, director executiv interimar la DSTJ Hunedoara, a apreciat că 2010 a fost mai bogat în performanţe decât anii anteriori, iar gimnastica a obţinut cele mai valoroase performanţe. „Gimnastica a renăscut şi a redevenit lidera sportului hunedorean cu performanţe foarte valoroase. Rezultate bune pe plan internaţional s-au mai obţinut la box,  judo, nataţie şi atletism, iar la sporturi neolimpice există un număr de 24 de sportivi care sunt cel puţin campioni europeni”, a precizat  Ilcu.
Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2010 va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2011, întrucât DSTJ doreşte ca la „Gala Sportului” să poată fi prezente şi gimnastele, pentru a nu se mai repeta situaţiile neplăcute din anii anteriori, când primii clasaţi au lipsit de la festivitate. „Gimnastele vor veni la Deva doar în ianuarie, pentru a-şi finaliza situaţia şcolară. Din acest motiv vom programa festivitatea de premiere în perioada în care ele vor fi în Deva, pentru a putea fi prezente la Gala Sportului”, a spus Marieta Ilcu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura