Gimnastele senioare au ratat aurul european, dar au mari șanse să câștige medalii la întrecerile pe aparate

Nicolae Gavrea

Echipa de senioare a României, alcătuită din gimnastele  Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică, a ratat  la întrecerile  de la această ediția a Campionatelor Europene din Turcia, posibilitatea de a cuceri o medalie de aur, clasându-se, cu 154.496 puncte, doar pe locul secund, în urma reprezentativei din Ucraina, care a totalizat 154.663 puncte.

Pe locul al treilea s-a clasat Ungaria, cu 151.597 puncte. Au fost multe și neașteptate ratări  din partea gimnastelor  noastre în această finală, Ioana  Stănciulescu fiind  notată pentru evoluția de la paralele cu nota 9.00, ceea ce a tras mult echipa în jos. O evoluție bună a avut,  totuși  Larisa Iordache, care a încercat să suplinească slaba prestație a colegelor ei de echipă, dar  a fost prea puțin pentru aceste întreceri. Duminică sunt programate finalele pe aparate, atât la junioare, cât și la senioare.

Sunt speranțe la medaliile europene  pentru junioarele Ana Maria Bărbosu, care va evolua la toate cele patru aparate din concurs, dar și pentru colegele ei Maria Ceplinschi, ea fiind calificată la sărituri și sol, Iulia Treistianu la paralele, Andreea Preda la bârnă.

Larisa Iordache s-a calificat și va fi prezentă în finalele de la toate cele patru aparate, sărituri, paralele, bârnă,sol, Ioana Stănciulescu la sărituri, Silvia Sfiringu la bârnă și Antonia Duță la sol. Va fi din nou o zi cu emoții pentru sportivele din România.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare