BREAKING NEWS. Echipa de gimnastică junioare a României este campioană europeană!

 Nicolae Gavrea

Echipa de gimnastică junioare a României (foto), alcătuită din sportivele  Mara Ceplinschi, Ana Maria Bărbosu, Iulia Trestianu, Andreea Preda și Ana Turcu, a reușit o mare performanță la ediția din acest an a Campionatului European  care se desfășoară în aceste zile la Mercin, Turcia.

Gimnastele noastre au dominat competiția și la finalul întrecerii s-au situat pe locul I, cucerind medalia de aur cu un total de 156.463 puncte, urmate în clasament de Ucraina, cu 145.995 puncte și Ungaria, cu 143.428 puncte. Remarcabil este însă faptul că fetele au condus încă de la prima subdiviziune.

Mai mult, în clasamentul la individual compus, gimnastele junioare din echipa noastră au urcat  din nou pe podiumul de premiere. Astfel, Ana Maria Bărbosu (în foto singură) este noua campioană europeană de junioare, cu un total de 54.499 puncte, ea fiind urmată de colega ei Maria Ceplinschi, cu 50.499 puncte și Daniela  Batrona (Ucraina), cu 49.832 puncte. Menționăm că Iulia Trestianu s-a clasat pe locul al treilea la individual compus cu un total de 49.866 puncte, dar conform regulamentului acestei competiții numai câte două gimnaste din fiecare țară punctează pentru medalii.

Amintim că echipa de junioare a României se pregătește în centrul Olimpic de la Deva, cu antrenorii Lucian Sandu, Gina Gogean-Groza, Cristinel Micu și Cătălin Meran.

 

One thought on “BREAKING NEWS. Echipa de gimnastică junioare a României este campioană europeană!

  • 19 decembrie 2020 la 18:59
    Permalink

    E o mare realizare. Felicitări sportivelor și antrenorilor. Continuați!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare