Gimnastele din echipele naţionale au început pregătirile la Deva

Componentele echipei naţionale de gim­nastică artistică (mai puţin Larisa Iordache), recent medaliate cu argint la Campionatele Europene de la Mercin –Turcia, au revenit în sala de antrenamente, încă înainte de Revelion, deoarece perioada de pregătire până la Campionatele Europene individuale din luna aprilie este foarte puţin.
În 30 decembrie au revenit la Deva Ioana Stănciulescu, Daniela Trică, Antonia Duţă (foto) şi Silviana Sfiringu, care se vor pregăti fără a efectua cantonamente la munte, ele având de perfectat multe din execuţiile la aparatele de concurs. Cu excepţia gimnastei Silviana Sfiringu, aflată într-o recuperare medicală ca urmare unei fisuri la osul cubital al gleznei stângi (cu care a concurat de altfel şi la Mercin), toate celelate sportive sunt apte şi vor aborda programul de pregătire sub con­trolul antrenorilor Liliana Cosma, Nicolae For­minte şi Florin Cotuţiu.În pregătire se va afla şi singura gimnastă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Maria Holbură, care se va alătura în aceste zile lotului naţional de senioare.
Gimnastele din echipa de junioare – cele care au cucerit medalia de aur la întrecerile din Turcia, dar şi alte câteva sportive din lotul de junioare al României – vor efectua un cantonament de pregătire la munte, conform deciziei conducerii Federaţiei Române de Gimnastică. Mâine fetele vor fi testate pentru Covid 19 după care vor efectua deplasarea la munte, probabil la Cheile Grădiştei, unde am aflat că este multă zăpadă. Alături de gim­naste vor fi, ca de obicei şi antrenorii Gina Gogean-Groza, Cristinel Micu, Cătălin Meran şi coordonatorul echipei tehnice, Lucian Sandu.
După cele 10 zile de pregătire la munte, gimnastele junioare vor reveni în sala de antrenament de la Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare