Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului a cucerit două trofee la Gala Ariilor Protejate

Adriana Clej

Cea de a treia ediţie a Galei Ariilor Protejate organizată de Propark, Fundaţia pentru Arii Protejate a adus o nouă recunoaştere echipei, voluntarilor şi partenerilor pentru calitatea şi originalitatea proiectelor derulate pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului. Două dintre proiectele derulate în acest an în Geoparc au primit recunoaşterea juriului de specialitate.
Proiectul „Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat“ a fost considerat cel mai bun la secţiunea Dezvoltarea Ecoturismului. Proiectul prezentat în competiţie s-a axat pe contribuţia Geoparcului în realizarea Destinaţiei Ecoturistice Ţara Haţegului – Retezat.
Cel de-al doilea proiect care a obţinut recunoaştere în cadrul Galei a fost „Călătoria lui Andi Andezit prin arii naturale protejate şi geoparcuri internaţionale“, premiat la secţiunea Promovarea ariei protejate.
Proiectul a fost derulat de Geoparc şi Asociaţia Drag de Haţeg şi a urmărit promovarea sitului UNESCO Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, atât în ţară cât şi în străinătate. Mascota Andi Andezit a vizitat până în prezent 30 de teritorii de pe cinci continente, dar şi destinaţiile de ecoturism din România, cu scopul de a face cunoscută tuturor povestea Geoparcului cu valorile sale unice la nivel mondial.
Tot în cadrul Galei a avut loc şi prima ediţie a concursului „Rangerul «Jos Pălăria»“, organizat de Asociaţia Rangerilor din România. Rangerul Bogdan Aurelian Danciu, reprezentând Administraţia Parcului Naţional Retezat, a obţinut locul al III-lea în cadrul competiţiei, adăugând o nouă recunoaştere pentru zona Ţara Haţegului – Retezat. Concursul a constat în parcurgerea unor probe teoretice, precum şi a unei probe practice de orientare în teren.
Cea de a treia ediţie a Galei ariilor protejate organizată de Propark – Fundaţia pentru Arii Protejate, desfăşurată în Poiana Braşov, a reprezentat totodată şi o oportunitate pentru discuţii şi ateliere pe tema definirii unei strategii naţionale a ariilor protejate. Reprezentanţi implicaţi direct în managementul ariilor protejate au dezbătut diverse aspecte pe această temă, dar şi modalităţi prin care companii şi agenţi economici se pot implica activ în conservarea naturii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dacia Orăştie, pedepsită de Comisia de Disciplină

Ocupantă a locului 5 la finalul turului Ligii a IV-a, Dacia Orăştie va suporta în primele două etape de pe...

CS Hunedoara domină şi campionatul judeţean de juniori A1

Echipa de juniori A1 a clubului CS Hunedoara a terminat turul acestei ediţii de campionat pe prima poziţie, având maximum...

Autobergamo joacă ultimul meci al anului în faţa suporterilor

Campioana României la futsal îşi va lua la revedere de la propriii suporteri pe anul 2017 cu o partidă în...

Închide