Geoagiu: anul şcolar, sub semnul agricol

10 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

               Şcoala a început la Geoagiu cu 1.070 de elevi, iar conducerea Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza“ speră ca trecerea sub coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să ducă la rezolvarea problemelor cu care se confruntă unităţile de profil din România, în vederea eficientizării învăţământului din acest sector.
„Am întâmpinat începerea anului şcolar cu mici investiţii precum igienizări, zugrăveli, schimbare sau recondiţionarea parchetului, s-a achiziţionat mobilier şcolar etc. Cât priveşte tarifele, cazarea lunară la internat a rămas la pragul de 50 de lei, iar masa la cantină costă 16 lei pe zi, cu un leu mai mult comparativ cu 2018. Le-am majorat simbolic, deoarece s-au scumpit cam toate. La fel, şi în cazul grădiniţei cu program prelungit, se practică 10 lei pe zi pentru masă, în loc de nouă. Am încercat să aplicăm o cotă minimă. Nu facem o afacere din asta, ci reprezintă un sprijin real pe care îl acordăm elevilor care provin din judeţ sau chiar din alte judeţe limitrofe. Totodată, vom continua implicarea în proiectele educaţionale extraşcolare”, a arătat prof. Maria Simona Aldea (foto), directorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.
Potrivit acesteia, se doreşte reîntinerirea şi profesionalizarea forţei de muncă din agricultură, în momentul de faţă existând un deficit consistent.
“Aş vrea să le transmit tuturor elevilor mult succes în noul an, uşurinţă în învăţare şi rezultate maxime. Cadrelor didactice le urez putere de muncă şi nenumărate satisfacţii profesionale şi personale”, a mai spus directorul instituţiei liceale din Geoagiu.(M. Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sculpturi ale artistului Ioan Şeu expuse la Palatul Magna Curia

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva vă invită mâine, 12 septembrie 2019, ora 17.00, să participaţi la vernisajul expoziţiei aniversare...

Reîncep cursurile de înot la Aqualand

Cei care vor să mai simtă încă o dată plăcerea unei băi la bazin în aer liber o mai pot...

Se preconizează mutarea romilor din Cartierul Grigorescu, pe Strada Depozitelor

Problema romilor din cartierul devean Grigorescu pare să nu se mai termine. Frecvent, acolo, au loc scandaluri, iar locatarii blocurilor...

Închide