Politica si administratie

Gata, autobuzele electrice circulă pe străzile Devei!

Primele autobuze electrice (foto) circulă deja pe străzile Devei.
Începând de ieri, primele două auto­buze electrice care vor deservi trans­portul local din Deva au ieșit pe tra­see. Acestea circulă pe liniile 3 și 6 și pe liniile 4-5 (centrul comercial Auchan).

Rampă de îmbarcat cărucioare
Societatea de Transport Public Local Deva anunță că și celelalte două auto­buze electrice vor intra în curând în exploatare, deservind călătorii din mu­ni­cipiu. Municipiul Deva are 26 de auto­vehicule electrice. Dintre acestea, 4 sunt autobuze Karsan e-Atak – tip 1 și 22 microbuze Karsan Jest Electric – tip 2. Autobuzele și microbuzele electrice au fost achiziționate pe fonduri euro­pe­ne, în cadrul proiectului de moder­ni­zare a sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule eco­logice. Vehiculele ecologice cores­pund tuturor normelor europene în domeniul transportului de călători, anunță cei de la Primăria Deva.
Mașinile sunt echipate cu: camere de luat vederi în scopul identificării even­tu­a­lelor acte de vandalism și asigurării siguranței circulației rutiere, cu podea complet coborâtă, cu rampă de îm­barcat cărucioare pentru persoanele cu dizabilități motorii, cu sistem de cli­ma­tizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), cu sisteme electronice cu afișaj LED de informare a pasagerilor în interior și exterior, respectiv sisteme de sonorizare în interior, cu sistem de localizare prin GPS etc.
Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.
Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public lo­cal din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infra­struc­turii aferente.
Ambele proiecte vor contribui la creș­terea calității serviciilor de trans­port public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții lo­cuitorilor. (A.N.)