Politica si administratie

Cum luptăm ca să nu avem război

Ne-a ferit Dumnezeu de un război armat. Însă, România este într-un război continuu de 34 de ani.
Într-un raport recent al Băncii Mondiale se arată că România și-a pierdut 20% din forța de muncă doar în ultimii 15 ani și că exodul creierelor ne-a lăsat fără posibilitatea de a inova și de a crește ca țară. Na­ta­litatea scade continuu, România îmbătrânește. În 2100 am putea ajunge la doar 8 milioane de ro­mâni ca populație. Dacă asta nu este suficient să te facă să îți curgă măcar o lacrimă pe obraz, află că noi nu am făcut nimic să ne apărăm în fața acestor pierderi.
Sistemul de sănătate șubred, edu­ca­ția eșuată, tinerii plecați. Ne place sau nu, toate aceste pierderi sunt pro­vocate de lipsa unor oameni politici puternici și cu viziune mare.
Ne pierdem oamenii și asta este un război. Un război care ne face vul­ne­rabili ca țară, iar războiul armat ar putea să ne dea o lovitură capitală.
În lipsa unui război armat, dar în pre­zența unui război continuu care ne pro­voacă pierderi greu de recuperat este timpul ca noi, civilii, să fim armata care se implică politic. Ca să ne sal­văm țara, trebuie să luăm cu asalt scena politică. Trebuie să înțelegem că trebuie să sacrificăm din viața per­sonală pentru a ne asigura că mai avem o țară în viitor. Trebuie să ne asu­măm o luptă politică pentru ca să nu tre­buiască să luptăm într-un război armat.
Implicarea în politică nu este un moft. Implicarea în politică înseamnă să îți aperi țara de distrugerea poli­ticienilor i­ncapabili. A sta pe margine, a nu te implica și a nu merge la vot înseamnă că nu faci nimic să îți salvezi țara de la dezastru.
A te implica în politică este o datorie a fiecărui cetățean. Asumarea rolului în societate este prețul pentru asigu­ra­rea viitorului copiilor noștri, este pre­țul pentru adevărata democrație și dezvoltare a țării.

Deputat Anamaria Gavrilă –
Partidul Oamenilor Tineri
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA