Cum luptăm ca să nu avem război
Ne-a ferit Dumnezeu de un război armat. Însă, România este într-un război continuu de 34 de ani.
Într-un raport recent al Băncii Mondiale se arată că România și-a pierdut 20% din forța de muncă doar în ultimii 15 ani și că exodul creierelor ne-a lăsat fără posibilitatea de a inova și de a crește ca țară. Natalitatea scade continuu, România îmbătrânește. În 2100 am putea ajunge la doar 8 milioane de români ca populație. Dacă asta nu este suficient să te facă să îți curgă măcar o lacrimă pe obraz, află că noi nu am făcut nimic să ne apărăm în fața acestor pierderi.
Sistemul de sănătate șubred, educația eșuată, tinerii plecați. Ne place sau nu, toate aceste pierderi sunt provocate de lipsa unor oameni politici puternici și cu viziune mare.
Ne pierdem oamenii și asta este un război. Un război care ne face vulnerabili ca țară, iar războiul armat ar putea să ne dea o lovitură capitală.
În lipsa unui război armat, dar în prezența unui război continuu care ne provoacă pierderi greu de recuperat este timpul ca noi, civilii, să fim armata care se implică politic. Ca să ne salvăm țara, trebuie să luăm cu asalt scena politică. Trebuie să înțelegem că trebuie să sacrificăm din viața personală pentru a ne asigura că mai avem o țară în viitor. Trebuie să ne asumăm o luptă politică pentru ca să nu trebuiască să luptăm într-un război armat.
Implicarea în politică nu este un moft. Implicarea în politică înseamnă să îți aperi țara de distrugerea politicienilor incapabili. A sta pe margine, a nu te implica și a nu merge la vot înseamnă că nu faci nimic să îți salvezi țara de la dezastru.
A te implica în politică este o datorie a fiecărui cetățean. Asumarea rolului în societate este prețul pentru asigurarea viitorului copiilor noștri, este prețul pentru adevărata democrație și dezvoltare a țării.
Deputat Anamaria Gavrilă –
Partidul Oamenilor Tineri
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA