EvenimentFlash

Gaşcă de hoţi de scutere şi biciclete

Livia Botici

În numai câteva ore, de luni seara, până la miezul nopţii, poliţiştii şi jandarmii au reuşit să prindă un minor de 16 ani, care a furat o maşină, dar şi un grup de patru tineri, specializaţi în furtul de scutere şi biciclete.

„Pasionaţii” de biciclete, prinşi de un jandarm

În noaptea zilei de luni spre marţi, în jurul orei 1.00, un jandarm hunedorean, aflat în timpul liber, a observat în apropierea intersecţiei străzii Libertăţii cu B-dul 1 Decembrie, din municipiul Deva, că mai mulţi tineri se agitau în jurul unui motoscuter. După ce a stat câteva secunde şi i-a urmărit ce fac, omul legii, îmbrăcat în civil, a văzut că aceştia încercau să taie cablul metalic cu care era legat vehiculul, cu ajutorul unui cleşte tip „gură de lup”. Plin de simţ civic şi responsabilitate, jandarmul a acţionat imediat, pentru ca furtul să nu se petreacă, şi l-a imobilizat pe unul dintre hoţi, după care şi-a chemat întăriri. După jumătate de oră, şi ceilalţi trei tineri, doi băieţi şi o fată, au fost prinşi de poliţiştii Biroului pentru Investigaţii Criminale din Deva. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că hoţii nu se află la prima abatere, ci au mai furat patru biciclete şi un alt motoscuter. Toţi cei patru s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat.

Prejudiciu de 10.000 de lei

Deşi pare greu de crezut, la vârsta de numai 16 ani, un minor din municipiul Vulcan a reuşit să producă mai multor persoane, un prejudiciu de peste 10.000 de lei. Luni dimineaţă, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind bănuit că înainte cu o noapte a furat o maşină, parcată pe raza municipiului Vulcan. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în perioada martie-septembrie 2010, minorul a mai comis alte opt furturi, de această dată din autoturisme, din boxe sau garaje. Paguba creată a fost recuperată în proporţie de 80 la sută, o parte din obiectele furate fiind găsită la domiciliul acestuia. „În cursul zilei de ieri, minorul a fost prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă, iar solicitarea procurorilor a fost acceptată. Astfel, tânărul va sta în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara pentru următoarele 19 zile, aceasta fiind perioada maximă pentru aplicarea măsurii preventive, întrucât nu este major”, a declarat comisarul şef Toma Mihu, şeful Poliţiei municipiului Vulcan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura