; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Gaşcă de adolescenţi puşi pe furat

12 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Doi dintre minori au fost reţinuţi de poliţiştii lupeneni iar un altul a fugit şi este căutat. Aceştia au furat mai multe maşini pentru a se plimba cu ele.
Poliţiştii din Lupeni au fost sesizaţi de un localnic cu privire la dispariţia maşinii sale, pe care o parcase pe Calea Brăii, din Lupeni. Oamenii legii au deschis un dosar penal, iar la scurt timp au găsit autoturismul respectiv pe raza municipiului Lupeni şi l-au predat păgubitului.
În urma anchetei, poliţiştii au reuşit să dea de hoţi şi au descoperit că sunt adevăraţi experţi în fărădelegi. Anchetatorii au probe că tinerii au spart şi o locuinţă prin forţarea unui geam, de unde au furat două televizoare şi mai multe haine pentru copii. Minorii au profitat de faptul că proprietara apartamentului aflat la parterul unui bloc nu se afla în locuinţă. „Poliţiştii au stabilit că trei dintre minori (doi în vârstă de 16 ani şi unul de 12 ani) (…) împreună cu un alt minor, în vârstă de 15 ani, (care nu a putut fi depistat până în prezent, fiind în continuare căutat de poliţişti), au comis două infracţiuni de furt calificat (furtul autoturismului şi furtul din locuinţă, de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei)”, a informat IPJ Hunedoara. Cei doi minori în vârstă de 16 ani vor ajunge în faţa magistraţilor Judecătoriei Petroşani, pentru emiterea mandatelor de arestare.
Anchetatorii suspectează că adolescenţii au mai comis şi alte furturi de autoturisme de pe raza municipiului Lupeni. Le conduceau, deşi nu au permise de conducere, pe raza altor localităţi din Valea Jiului, unde comiteau furturi din societăţi comerciale. Totodată, la începutul anului, aceştia au încercat să ajungă în Timişoara cu un autoturism furat. Au rămas fără benzină pe DN76, pe raza satului Căinelul de Jos, unde au abandonat maşina.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Acţiune umanitară a pompierilor din Ilia şi Brad

Echipe de pompieri de la subunităţile din Ilia şi Brad au mers în trei cătune din Apuseni cu alimente pentru...

Transferurile de sume din contul profesioniştilor în contul persoanelor fizice

În Monitorul Oficial nr. 3 din 3 ianuarie 2019 a fost publicată Legea nr. 344/2018 din 27 decembrie 2018 privind...

Peste 50 de bolnavi sau suspecţi de gripă în judeţ

O veste îmbucurătoare este că numărul virozelor este mai scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Închide