Gările din Petroşani şi Brad, tot în paraginã

Carmen Cosman

Staţiile CFR din Brad şi Petroşani nu vor fi reparate nici în 2011, în ciuda declaraţiilor optimiste ale oficialilor de la începutul anului.

Investiţie de 860.000 de lei
Gările din Petroşani şi Brad mai au de aşteptat câteva luni până vor putea intra în reparaţii. La începtutul acestui an, oficialii anunţau că staţiile CFR au fost incluse în „Programul de reparaţii infrastructură feroviară privată pe anul 2011”, al Sucursalei Regionale CFR Timişoara, finanţat din fonduri proprii. Pentru Brad, de exemplu, unde clădirea este monument istoric, lucrarea a fost estimată la suma de 860.000 de lei. Pentru reabilitarea imobilului, au făcut demersuri atât Prefectura Hunedoara, cât şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Primăria municipiului Brad.

Nu s-au găsit fondurile necesare
De asemenea, refacerea Staţiei CFR Petroşani a fost cerută, în repetate rânduri, de administraţia publică locală. Imobilul se află, de peste 10 ani, într-o stare avansată de degradare, iar o intenţie de reabilitare a existat, dar nu s-a finalizat. A fost făcută o infuzie serioasă de bani în dotarea clădirii aflate în ruină, cu geamuri şi uşi de tip termopan, dar nu s-au mai găsit fonduri şi pentru finalizarea investiţiei. În cele din urmă, CFR Călători a decis să renunţe la a mai funcţiona în clădirea fostei staţii şi şi-a construit o casă de bilete şi o sală de aşteptare în imediata apropiere, în timp ce vechiul imobil a fost încuiat.
Din păcate, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar reprezentanţii CFR şi-au dat seama că repararea celor două imobile este mai scumpă decât au crezut iniţial. „Anul viitor, vor intra în programul de modernizare. Cele două gări sunt cuprinse pe lista de investiţii, însă este vorba despre o sumă foarte mare, care va trebui alocată”, a declarat prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi.

One thought on “Gările din Petroşani şi Brad, tot în paraginã

  • 26 octombrie 2011 la 14:20
    Legătură permanentă

    Sa se modernizeze odata gara din Petrosani,este o rusine a Vaii Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.