Garda Cetății Deva va defila pentru turiști

12 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

 

Turiștii și localnicii care se vor afla duminică, 13 mai, în Cetatea Deva vor putea asista la defilarea străjerilor din Garda Cetății, începând cu ora 12.00.

Cavalerii, alături de domnițe, vor defila pe aleile cetății medievale în straiele specifice secolului al XV-lea, confecționate după descrierile din documentele istorice ale vremii. Echipamentul unui străjer cântăreşte aproximativ 40 de kilograme și este confecţionat în cea mai mare parte din metal, este compus din coif, scut, armură, mănuși și spadă. Însemnele sigiliului Cetății Deva se regăsesc pe scuturile străjerilor.

Turiștii vor putea asista și la antrenamente de spadă şi tir cu arcul și se vor putea fotografia cu cei care dau viață personajelor vremurilor demult apuse.

Garda Cetății a fost înființată în anul 2016 și este formată din voluntari, străjeri și domnițe, cu vârste cuprinse între 6 și 50 de ani.

Garda va defila pentru turiști în acest an, de câte ori va fi posibil, atât cât va permite vremea. Cavalerii și domnițele vor lipsi din Cetate, doar atunci când vor participa la diferite evenimente unde vor promova monumentul istoric și municipiul Deva, pentru a atrage cât mai mulți turiști.(Adriana Clej)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Absolvenţii sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele AJOFM Hunedoara

  Odată cu terminarea anului şcolar 2017-2018, absolvenţii instituțiilor de învățământ sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele Agenţiei Judeţene...

Tâlharul de la cazinou, băgat la puşcărie

  Poliţiştii oraşului Aninoasa au avut o acţiune în urma căreia au prins un tânăr de 22 de ani,  din...

A încercat să jefuiască un minor

  Poliţia Oraşului Petrila a fost contactată de o femeie în legătura cu fiul ei, de 14 ani, care a...

Închide