Garanţia pentru tineret trebuie să devină obligatorie în fiecare stat membru al UE

15 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Piaţa muncii din UE suferă din ce în ce mai mult din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii fiind cea mai afectată categorie socială.
„Grupul PPE a susţinut adoptarea în plenul Parlamentului European (PE) a rezoluţiei referitoare la Garanţia pentru tineret. Am cerut ca acest instrument, care sprijină tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau a unui stagiu de formare profesională, să fie consolidat şi să devină obligatoriu pentru toate statele membre”, a declarat Iuliu Winkler (foto), deputat european (UDMR, PPE).
Potrivit europarlamentarului PPE, în re­zoluţie se solicită statelor membre să se an­gajeze ferm în aplicarea deplină a Garanţiei pentru tineret, ştiut fiind faptul că finanţarea europeană completează alocările din bugetele naţionale, dar nu le înlocuieşte.
„Noi, membrii Grupului PPE, am salutat faptul că noua variantă a Garanţiei pentru tineret lărgeşte plaja de vârstă de la 15 până la 29 de ani a celor care se află în căutarea unui loc de muncă, a unui curs de formare continuă, a unui program de ucenicie sau a unui stagiu profesional. De asemenea, Grupul PPE a susţinut alocarea de mai multe fonduri pentru schema aferentă Garanţiei pentru tineret pentru perioada 2021-2027, inclusiv prin creşterea resurselor din Fondul Social European (FSE+)”, a precizat Winkler.
Din 2013, peste 24 de milioane de tineri din UE au beneficiat de Garanţia pentru tine­ret. În luna august a.c., în UE se înregistra o rată a şomajului în rândul tinerilor de la 17,6%, în creştere de la 14,9% înainte de criza COVID-19.
*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de euro­par­lamentari din toate statele membre ale UE.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mirel Rădoi nu se gândeşte la demisie

Chiar dacă echipa naţională a României a pierdut partida disputată în Liga Naţiunilor ,miercuri la Ploieşti cu Austria, scor 0-1,...

Edilul şef Florin Oancea a pornit procesul de reorganizare la Primăria Deva. Au fost desfiinţate 168 de posturi din aparatul birocratic al municipalităţii!

În şedinţa de ieri, joi, a Consiliului Local al Municipiului Deva s-a aprobat în unanimitate hotărârea privind reorganizarea Apa­ratului de...

Futsal. Autobergamo Deva a pierdut în finala Cupei României

Sala Sporturilor „Zsolt Erőss” din Mier­curea Ciuc a fost gazda ediţiei din acest an a finalei Cupei României la futsal....

Închide