Garanţia pentru tineret trebuie să devină obligatorie în fiecare stat membru al UE

Piaţa muncii din UE suferă din ce în ce mai mult din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii fiind cea mai afectată categorie socială.
„Grupul PPE a susţinut adoptarea în plenul Parlamentului European (PE) a rezoluţiei referitoare la Garanţia pentru tineret. Am cerut ca acest instrument, care sprijină tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau a unui stagiu de formare profesională, să fie consolidat şi să devină obligatoriu pentru toate statele membre”, a declarat Iuliu Winkler (foto), deputat european (UDMR, PPE).
Potrivit europarlamentarului PPE, în re­zoluţie se solicită statelor membre să se an­gajeze ferm în aplicarea deplină a Garanţiei pentru tineret, ştiut fiind faptul că finanţarea europeană completează alocările din bugetele naţionale, dar nu le înlocuieşte.
„Noi, membrii Grupului PPE, am salutat faptul că noua variantă a Garanţiei pentru tineret lărgeşte plaja de vârstă de la 15 până la 29 de ani a celor care se află în căutarea unui loc de muncă, a unui curs de formare continuă, a unui program de ucenicie sau a unui stagiu profesional. De asemenea, Grupul PPE a susţinut alocarea de mai multe fonduri pentru schema aferentă Garanţiei pentru tineret pentru perioada 2021-2027, inclusiv prin creşterea resurselor din Fondul Social European (FSE+)”, a precizat Winkler.
Din 2013, peste 24 de milioane de tineri din UE au beneficiat de Garanţia pentru tine­ret. În luna august a.c., în UE se înregistra o rată a şomajului în rândul tinerilor de la 17,6%, în creştere de la 14,9% înainte de criza COVID-19.
*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de euro­par­lamentari din toate statele membre ale UE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare