Garantarea drepturilor cetăţenilor europeni în Marea Britanie, prioritate a Grupului PPE din Parlamentul European

23 august 2017 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Garantarea drepturilor cetăţenilor europeni care trăiesc, muncesc sau studiază în Marea Britanie, în urma negocierilor pentru Brexit, reprezintă prioritatea absolută urmărită de Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (foto), membru UDMR şi PPE.
”În ultimul an, prin vocea liderilor săi, Grupul PPE a afirmat, în repetate rânduri, faptul că, în cadrul negocierilor cu Marea Britanie, garantarea depturilor cetăţenilor europeni este primordială. Obiectivul este acela ca accentul să se pună, în primul rând, pe drepturile cetăţenilor europeni care trăiesc în Regatul Unit şi pe chestiunile financiare, iar în funcţie de progresele obţinute în pivinţa acestora, viitorul relaţiilor bilaterale va fi abordat în cadrul negocierilor.
Liderii europeni au transmis deja părţii britanice faptul că nu se va accepta sub nici o formă combinarea discuţiilor referitoare la ieşirea din UE a Marii Britanii cu cele despre viitorul relaţiei bilaterale”, a spus deputatul european.
Iuliu Winkler a amintit faptul că, la ora actuală, peste 200.000 de cetăţeni români muncesc, studiază sau trăiesc în Marea Britanie, viitorul acestora depinzând de negocierile Brexit-ului. ”La ora actuală, în Regatul Unit muncesc numeroşi cetăţeni ai României, dintre care foarte mulţi au o calificare superioară, fiind medici, ingineri sau profesori. Conform unor estimări, numărul celor care se află în Marea Britanie depăşeşte cu mult 200.000, dintre care 190.000 au un statut oficial”, a arătat deputatul european al UDMR.
Iuliu Winkler a adăugat că, la încheierea negocierilor, Parlamentul European este instituţia care va avea responsabilitatea de a ratifica acordul de ieşire a Marii Britanii din UE, iar în cazul în care europarlamentarii din Grupul PPE nu vor fi convinşi de faptul că drepturile cetăţenilor europeni sunt suficient garantate, tratatul va fi respins.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Laura Popa spune:

  Nu e corect.

 2. Laura Popa spune:

  Absurd

 3. Laura Popa spune:

  Irational

 4. Laura Popa spune:

  Nimic adevarat

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Renunţarea la judecată şi renunţarea la dreptul pretins

Reclamantul, într-un litigiu civil, poate oricând să renunţe la judecată, printr-un act unilateral şi de dispoziţie prin care îşi manifestă...

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara își modifică programul de funcționare

     Programul de funcționare al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara se modifică începând cu data de 28.08.2017. Acesta se...

Din aproape 8.000 de copii, doar 1.800 au fost vaccinaţi cu ROR

Doar un sfert din numărul total al copiilor din judeţ care ar fi trebuit să primească vaccinul ROR (rubeolă-oreion-rubeolă), au...

Închide