Actualitate

Gara Petrosani, pericol pentru cãlãtori

04-gara-petrosani

Dana Istudor

Municipiul Petroşani urmează să primească statut de „staţiune de interes naţional”, după o evaluare făcută de o comisie ministerială.
Tot aici, se derulează un proiect de peste 70 de milioane de euro, prin care Staţiunea montană de lângă Petroşani ar urma să fie modernizată şi să beneficieze de peste 30 de kilometri de pârtii, dar şi de o telegondolă. Proiectul, finanţat de la bugetul de stat a fost demarat, iar în circa patru ani ar trebui să devină realitate şi să atragă, la Petroşani, circa 30.000 de schiori şi iubitori ai sporturilor de iarnă, conform estimărilor edililor locali. Ceea ce au uitat aceştia însă, este un aspect foarte important: să facă demersurile necesare şi pentru reabilitarea „porţii de intrare” în oraş, adică a Gării CFR.

În reparaţie capitală
Imobilul este de aproape 10 ani într-o stare avansată de degradare. „Este dezastru aici, stau acum să mă adăpostesc de soare, dar vă spun sincer că-mi este teamă să nu-mi cadă ceva în cap. Nu ştiu cum de nu se ocupă nimeni să facă ceva cu ea. Nu este nici măcar o sală de aşteptare”, spune un călător. Şefii Gării CFR Petroşani spun că de reabilitarea ei ar trebui să se ocupe Regionala CFR Timişoara, de care aparţine, şi a fost trecută pe o linie moartă, pentru că „nu sunt bani”. CFR Călători a decis, după numeroase demersuri să renunţe la a mai funcţiona în clădirea fostei staţii şi şi-a construit o casă de bilete şi o sală de aşteptare în apropiere. „Fosta clădire de călători a staţiei CFR Petroşani este în reparaţie capitală de câţiva ani buni şi de responsabilitatea reparaţiei clădirii se vorbeşte la nivelul Regionalei CFR Timişoara. Clădirea a fost de mai multe ori pusă în plan, dar nu s-au găsit bani suficienţi. Am vrut să încercăm să cerem sprijinul factorului politic local, în aşa fel, încât să facă din poarta de intrare în oraşul Petroşani, un lucru de care să-ţi placă”, declară Ioan Dobrică, şeful staţiei CFR Călători din Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.